Volledige gids voor het kopen van de beste kettlebells

Volledige gids voor het kopen van de beste kettlebells

Kettlebells zijn de afgelopen tien jaar een populair fitnessinstrument geworden, en dat is niet voor niets. Ze zijn veelzijdig, efficiënt en kostenbesparend.

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘’Welke kettlebell ik moet kopen en ook welke maat kettlebell ik moet kopen?’’ Ik heb met vallen en opstaan ​​geleerd dat kettlebells niet allemaal op dezelfde manier worden gemaakt. Het is belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een kettlebell, daarom heb ik deze gids samengesteld om veelgestelde vragen te beantwoorden. Ik wil je helpen bij het kiezen van de juiste kettlebell voor jouw behoeften, zo kun je een ​​weloverwogen keuze te maken.

De verschillende soorten Kettlebells die je kunt kopen

Met de populariteit van kettlebell-training in de afgelopen 10 jaar zijn er nu vele soorten en maten beschikbaar om te kopen. Zoals je kunt zien zijn er een aantal verschillende soorten kettlebells waaruit je kunt kiezen:

  • Kettlebells met vinylcoating
  • Verstelbare Kettlebells
  • Gietijzeren Kettlebells
  • Kettlebells met een gorillagezicht

De twee belangrijkste typen kettlebells zijn de klassieke "Russische" stijl gemaakt van gietijzer en de "Girya" of wedstrijdstijl van staal. Klassieke gietijzeren kettlebells worden groter met elke gewichtstoename, terwijl competitie-kettlebells dezelfde grootte hebben, ongeacht het gewicht. Competitie kettlebells worden meestal gedifferentieerd door kleurcodering. Sommige merken gietijzeren kettlebells hebben ook kleurcodering, maar niet allemaal.

Beide typen kettlebells zijn geschikt voor algemene thuisfitnessdoeleinden. Het belangrijkste voordeel van klassieke gietijzeren kettlebells zijn lagere totale kosten. Het belangrijkste voordeel van stalen Girya kettlebells van concurrentie is de constante grootte. Door de consistente maatvoering kan een lifter zich concentreren op krachttoename in plaats van de techniek aan te passen aan verschillende maten kettlebell.

Je kunt ook kettlebells tegenkomen die zijn gecoat met vinyl of plastic. Sommigen van hen hebben vreemd gevormde lichamen, handvatten of beide. Ze zijn meestal goedkoop en goed beoordeeld op sites, echter minder geschikt voor professioneel gebruik. Ze zijn niet geschikt voor serieuze crossfit trainingen. Investeer in een kwaliteitsproduct!

Welke maat kettlebell moet ik kopen?

Kettlebells variëren over het algemeen in gewicht van 8 kg (18 lb) tot 48 kg (106 lb). Het is belangrijk om het juiste gewicht te kiezen om mee te beginnen om de juiste techniek te leren. Er is een goede plek tussen te licht en te zwaar die voor elke persoon zal verschillen. De kettlebell moet zwaar genoeg zijn om je spieren voldoende te belasten, maar niet zo zwaar dat je hierdoor je techniek verslechterd. De meeste gewicht adviezen die ik heb gezien suggereren dat de gemiddelde man begint met een kettlebell van 16 kg en de gemiddelde vrouw begint met een kettlebell van 12 kg. Een dergelijk breed advies is echter niet nuttig zonder een basisbeschrijving van wat ‘gemiddeld’ is.

Als je een gezond en actief persoon bent onder de 40 jaar zonder voorgeschiedenis van blessures of rugpijn, is het standaardadvies waarschijnlijk van toepassing. Als je veel zit, ouder bent dan 40, of in het verleden last heeft gehad van blessures of rugpijn, kun je er baat bij hebben om met een lager gewicht te beginnen. Als je erg lichamelijk actief bent en ervaring hebt met krachttraining en / of duurtraining, begin dan met een hoger gewicht.

Kettlebell-gewichten voor vrouwen

Hier zijn de 3 gewichtsmaten van de kettlebell die ik alle vrouwen zou aanraden te kopen:

  • 8 kg (17 lbs) - perfect startgewicht, geweldig voor het leren van de basisbewegingen en later voor Turkse opstapjes
  • 12 kg (26 lbs) - gebruikt voor de tweehandige zwaai om mee te beginnen en later voor vele andere oefeningen
  • 16 kg (35 lbs) - perfecte progressie voor de tweehandige zwaai wanneer deze geavanceerder is als aanvulling op de 12 kg

Kettlebell-gewichten voor mannen

Hier zijn de 3 kettlebell-gewichten die ik mannen aanbeveel om te kopen:

  • 12 kg (26 lbs) - perfect voor beginners zonder ervaring met gewichtheffen, ideaal voor beginnende sporters.
  • 16 kg (35 lbs) - startgewicht en ideaal voor swings en de meeste oefeningen met één hand
  • 24 kg (53 lbs) - geweldige vooruitgang voor de twee handige swing en later andere oefeningen met één hand

Op een later tijdstip kunnen meer ervaren kettlebell-beoefenaars werken aan overheadpress met de 32 kg plus, het kan nodig zijn om de kloof tussen de 16 kg en 24 kg te overbruggen met een 20 kg voor oefeningen met één hand.

Hoe kies ik een kettlebell?
Ik heb met veel verschillende merken kettlebells gewerkt en ik heb drie eenvoudige criteria gedefinieerd waaraan een kwaliteitsvolle kettlebell moet voldoen.

Eerste criterium - een mooie afwerking. Het oppervlak en de handgreep van de kettlebell moeten glad zijn en vrij van haaltjes die zijn achtergebleven tijdens het gietproces. Je wilt namelijk niet je handvat vijlen of schuren - dit duidt op een kettlebell van lage kwaliteit. Dit geldt ook voor de onderkant van de kettlebell, die volledig vlak moet worden geslepen. Oneffenheden op een kettlebell zorgen voor sneden op je hand, en voor een wiebelige bodem. 

Tweede criterium - een duurzame coating. De coating moet de kettlebell beschermen tegen beschadiging en roest. Voor gietijzeren kettlebells moet de coating op het handvat voldoende tractie bieden om vast te houden met een beetje magnesium, terwijl het handvat toch soepel in de handpalm moet kunnen draaien. Voor wedstrijdstalen kettlebells moet het handvat krijt bevatten en moet de body van de kettlebell goed worden beschermd door de coating.

Derde criterium - een handvat dat precies past bij uw hand. De diameters van de handgrepen voor kettlebells van wedstrijdstaal hebben een uniforme maat, ongeacht de fabrikant, wat goed en slecht is. Goed omdat je maar met één handgreep te maken hebt, maar slecht als de standaard handgreep met een diameter van 35 mm te groot is voor je handen. Ik heb middelgrote handen en ik heb gemerkt dat de standaard diameter van 35 mm precies goed is.

De diameters van de handgrepen voor gietijzeren kettlebells variëren afhankelijk van de fabrikant. Gelukkig heb ik veel grote merken gietijzeren kettlebells besproken. In die recensie maak ik er een punt van om de handgreep afmetingen voor elk merk te bespreken. De bovenste kettlebells hebben allemaal handvatten die niet overdreven groot zijn.

 

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
063 - 600 08 00