De ultieme koopgids voor tenten

De ultieme koopgids voor tenten

Ben je op zoek naar de juiste tent, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen wij je de juiste keuze te maken! Of je nou op kampeer of backpack vakantie gaat, het is belangrijk dat je de juiste tent kiest. Er zijn een groot aantal verschillende soorten tenten beschikbaar, allemaal geschikt voor verschillende situaties en groepsgroottes. Lees hieronder waar je op moet letten bij het kopen van een tent.

Aantal personen
Wanneer je weet welk type tent je wilt kopen moet je nog kiezen welke grootte je nodig hebt. Hoeveel personen verblijven er in de tent? Bespaar niet op ruimte, want houd er rekening mee dat jullie bij slecht weer met z’n allen binnen zitten. Een te grote tent is overbodige luxe maar een te kleine tent kan veel irritaties met zich mee brengen. De gemiddelde tent biedt 60 cm breedte per persoon. Hier past precies een gemiddeld slaapmatje per persoon in. Alleen houd je hierdoor weinig ruimte over om spullen op te slaan. Veel mensen kiezen daardoor voor een tent met een persoon extra. Zo heb je genoeg ruimte om overige spullen op te slaan. Bij Sportbay hebben wij tenten tot maximaal 10 personen.

Het weer
Bij het kopen van een tent is het belangrijk dat je weet hoe de weersomstandigheden zijn. Ga je naar de zon of kom je in de regen en kou terecht? Bij warmte in katoen het best, vooral als je geen schaduw hebt. In een tent van polyester wordt het al snel te benauwd. Een tent van polyester kan overigens ook slecht tegen de zon waardoor hij snel minder mooi word. Als je naar een regenachtig gebied gaat is polyester het best. Het droogt snel en kan goed tegen water. Bij zowel zon als regen geldt dat polykatoen een mooie tussenweg is.

Vervoersmiddel
Hoeveel ruimte heb je onderweg? Het is handig om te kijken hoeveel ruimte een tent opneemt in je auto, fietstas of backpack. Het is ook belangrijk om te kijken naar het gewicht. Als je met de fiets of lopend gaat, heb je een zeer lichte en compacte tent van polyester of nylon nodig. Koop vooral geen kantoenen tent als je lopend of fietsend gaat. Kantoenen tenten zijn vaak zwaar en nemen veel ruimte in.

Opzetgemak

Tent met tentstokken
De klassieke tent met tentstokken heeft een solide constructie en kan goed tegen heftige weersomstandigheden. De tenten zijn geschikt voor hikers die een compacte tent nodig hebben of families die veel ruimte willen hebben. Tenten met tentstokken vergen iets meer geduld en precisie bij het opzetten en afbreken.

Pop up tent
Wanneer je snel een tent op wilt kunnen zetten voor maximaal 3 personen dan is de pop up tent een goede optie. Pop up tenten heb je binnen enkele seconden opgezet, je hoeft na het opgooien van de tent alleen nog de haringen te bevestigen. Wanneer de tent is opgevouwen heeft het een schrijfvorm, hierdoor is het makkelijk te mee te nemen in de hand maar slecht te vervoeren in een rugzak. De pop up tenten zijn geschikt voor langere kampeeravonturen op dezelfde plek en ideaal voor festivals.

Opblaasbare tenten
Een opblaasbare tent kan snel opgezet worden door de opblaasbare bogen. In opblaasbare tenten kun je vaak met maximaal 6 personen slapen. De opblaasbare tenten zijn compact en licht. Vergeet alleen niet om een pomp met genoeg druk mee te nemen. De opblaasbare tenten zijn geschikt voor kampeerders die snel een tent willen op- en afbreken. Het is alleen wel belangrijk om genoeg ruimte te hebben om een pomp te vervoeren.

Relevante informatie

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60