Uitgelicht: Wat is het ART certificaat

Uitgelicht: Wat is het ART certificaat

Het ART keurmerk is een certificaat dat wordt afgegeven door stichting ART. Het certificaat is bestemd voor mechanische anti-diefstal producten voor fietsen, scooters en andere voertuigen. Het zijn vooral sloten en muurankers die in het bezig kunnen zijn van een ART keurmerk. Deze anti-diefstalproducten krijgen dit keurmerk als ze de voorgeschreven beproeving van Stichting ART hebben doorstaan. De toegewezen klasse wordt bepaald door de klasse, waarin de keuring plaatsvindt. De klasse van een slot wordt weergeven met een aantal sterren. Ook wel het sterrensysteem genoemd. Dit kunnen 1 t/m 5 ART sterren zijn. Hoe meer sterren hoe hoger de klasse en des te zwaarder de beproeving. Een slot met 1 ART ster heeft de lichtste en een slot met 5 ART sterren de zwaarste beproeving uit het ART keuringsvoorschrift doorstaan.

Hieronder zie je een voorbeeld van het ART herkenningsteken. Het logo kan je terugvinden op de ART goedgekeurde sloten in de vorm van een sticker, opdruk of reliëf. Aan de hand van het aantal sterren kun je zien welke klasse het slot bevat. Ook wordt het toelatingsnummer hierop weergegeven. Dit nummer is uniek aan een product of een groep (familiekeuring) waartoe deze behoort.

Stichting ART
Stichting ART houdt zich met name bezig met het testen, keuren en certificeren van sloten voor tweewielers, zoals motorfietsen, scooters en fietsen. Zij keuren o.a. schijfremsloten, ringsloten, kettingsloten, beugelsloten, kabelsloten en muurankers.

Het doel van de stichting ART is het verhogen van de diefstalpreventie van tweewielers volgens de laatste eisen en technieken. ART is een afkorting die staat voor ANWB, RAI vereniging en TBBS (Technisch Bureau ter Bevordering Schadepreventie). TBBS bestaat echter niet meer. Deze organisaties vertegenwoordigen samen de stichting ART.

Het daadwerkelijk testen en keuren van sloten wordt uitgevoerd door TASS International Homologations. Producenten van tweewielersloten kunnen op aanvraag producten ter goedkeuring aanbieden bij hen. Als het test resultaat goed is bevonden certificeert stichting ART op verzoek van de fabrikant het betreffende product. Een certificaat is 3 jaar geldig. Daarna dient het product ter herkeuring te worden aangeboden. Gedurende deze 3 jaar wordt een gekeurd slot dat rechtstreeks uit de productie komt steekproefsgewijs gekeurd.

Bekijk het ruime assortiment aan sloten bij Sportbay.nl!

Relevante informatie

De ultieme koopgids voor dumbbells

De ultieme koopgids voor dumbbells

Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is ...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60