Koopgids: Roeimachine kopen, let hier op!

Koopgids: Roeimachine kopen, let hier op!

Wil je een roeitrainer kopen voor thuis? Dan ben je echt niet de enige! Roeitrainers zijn en blijven altijd erg populair. De roeitrainers zie je steeds vaker bij mensen thuis, dus niet alleen nog maar in de sportschool. Met een roeitrainer kun je tot wel 500 colorieen verbranden binnen een uur. Er zijn veel verschillende soorten roeitrainers te koop, dit maakt het niet al te makkelijk. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een roeitrainer. Hieronder in dit artikel vertellen we je wat de beste roeitrainers zijn voor thuis en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een roeitrainer.

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een roeitrainer

Er zijn meerdere punten waar je goed op moet letten wanneer je een roeitrainer wilt gaan kopen. Je wilt er achteraf namelijk niet achterkomen dat je geen goede aankoop hebt gedaan omdat de roeimachine bijvoorbeeld te klein is. Hieronder zie je de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

  • Let op de lengte, breedte en de hoogte van de roeimachine. Voordat je een roeimachine koopt, raden we je aan om de afmetingen van je woning op te meten. Bekijk daarna naar de lengtes van de roeimachines.
  • Inklapbaar. Wanneer je vaak thuis sport, dan is het handig als je de roeimachine kunt opbergen. Er zijn veel verschillende soorten roeimachines doe je kunt inklappen. Zo kun je ze makkelijk in een hoek opbergen en staat de machine niet snel in de weg. Kijk ook of de roeimachine wieltjes heeft, met wieltjes rijd je roeimachine makkelijk aan de kant. 
  • Maximaal lichaamslengte. Er zijn veel verschillende soorten roeimachines, maar één ding is echt heel belangrijk en dat is je lichaamslengte. Niet alle lichaamslengtes zijn geschikt voor alle roeimachines. Er moet voldoende ruimte zijn om je benen volledig te strekken. 
  • Maximale belastbaarheid. Niet alle thuis roeimachines kunnen tegen een hoog maximaal gewicht. Elke roeimachine heeft een maximaal draaggewicht, dit verschilt per roeimachine. 
  • Stabiliteit. Een kleine onstabiele roeimachine is echt niet fijn! Roeimachines zijn een grote investering en je wilt er een lange tijd plezier van hebben. Een stevige roeimachine heeft vaak een langere levensduur!

Type weerstand

Roeimachines zijn er in vier weerstandssystemen: lucht, water, hydraulische zuiger en magnetisch. Alle vier de typen hebben unieke voordelen en functies die mensen die roeien nuttig zullen vinden, afhankelijk van hun individuele wensen. Luchtweerstand Roeiers worden vaak aangetroffen in fitnesscentra en het is bekend dat ze een soepele, natuurlijke roeibeweging geven. De meest geliefde eigenschap van echte roeiers is de levensechte beleving die ze bieden. Magnetische roeiers zijn normaal gesproken erg stil, gemakkelijk te onderhouden en leveren een soepele roeibeweging. Qua prijs bevinden hydraulische weerstand roeiers zich meestal aan de meer betaalbare kant van alle soorten. Ze zijn ook compact en gemakkelijk op te bergen.

Lucht roeimachine: De lucht roeimachine is verreweg het meest voorkomende weerstandstype. Luchtweerstand is fijn voor nieuwe en onervaren gebruikers omdat het spanningsniveau automatisch wordt aangepast aan je tempo en roei intensiteit. Lucht roeiers zijn normaal gesproken uitgerust met ventilatorbladen die voor een vrij soepele roeibeweging zorgen. Aan de andere kant zijn dit soort machines niet bepaald stil en kunnen ze behoorlijk wat geluid produceren, wat nadelig is voor degenen die graag naar muziek luistert tijdens de training.

Magnetisch: Magnetische machines, vaak te vinden in sportscholen en gezondheidscentra, behoren tot de meest betaalbare op de markt. Ze werken via een remsysteem dat, afhankelijk van het model, handmatige of automatische weerstand biedt. Deze machines staan ​​bekend als extreem duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Net als lucht roeiers zijn ze ook vrij soepel en zorgen ze voor een extreem vloeiende beweging.

Hydraulisch: hydraulische roeiers zijn de goedkoopste op de markt en bieden normaal gesproken een zeer stille training. Dit soort roeiers zijn vaak verstelbaar en uiterst gemakkelijk op te bergen. Deze modellen zijn zeer geschikt voor mensen die meer hun armen willen trainen. 

Water: volgens experts zijn water roeiers de meest efficiënte en resultaatgerichte modellen op de markt. Ze werken meestal door middel van bladen die in een tank met water zijn opgehangen om een ​​extreem realistisch gevoel te geven van buiten roeien. Deze roeiers zijn ook extreem stil. Meestal is het enige geluid waarmee gebruikers te maken hebben het zachte spatten van het water Water roeiers zijn vaak duurder dan andere modellen, maar aan de andere kant zijn ze ook ontworpen om tientallen jaren mee te gaan en dat met minimaal onderhoud.

Andere criteria

Geluidsniveau
Het geluidsniveau kan erg belangrijk zijn als je een roeitrainer gebruikt in een open ruimte waar ook andere mensen zullen zijn, of als je in een appartement woont. Mag je roeimachine niet teveel lawaai maken? Kies dan voor een magnetische roeier of een hydraulische roeimachines. 

Gemakkelijk te onderhouden
Bij het kopen van groot apparatuur, moet je rekening houden met het onderhoud van de machine. Een machine met veel afneembare onderdelen kun je makkelijker repareren, dit kan een voordeel zijn.  Een machine met meer gecompliceerde onderdelen, zoals een ketting en een ventilator, moet mogelijk professioneel worden gerepareerd. Nog iets om in gedachten te houden: bij een water roeimachine zul je het water regelmatig in verversen / reinigen.

Comfortabele stoel
Als je de roeitrainer gebruikt, zit je een langere tijd in dezelfde positie. Je wilt er dus zeker van zijn dat de stoel comfortabel zit en goed aansluit op je lichaam. Je wilt ook dat de stoel zich op een gepaste afstand van de grond bevindt. Het kan moeilijk zijn om in en uit de roeitrainer te komen als deze te laag is.

Verstelbare voetbanden
Als je een roeitrainer gebruikt, Dan plaats je de voeten op de voetsteunen en zet je ze vast met banden. Je wilt ervoor zorgen dat de banden voldoende verstelbaar zijn, zodat je voeten er goed in passen. Bekijk of je de banden in veel standen kunt vastmaken. 

Weerstandsniveaus
Het is fijn als de roeimachine verschillende weerstandsniveaus heeft. Bekijk dus goed of de door jou gekozen roeimachine over ongeveer 10 weerstandsniveaus beschikt. 

Dashboardstatistieken
Alle roeimachines hebben een ergometer, een apparaat dat de verbruikte energie meet. Sommige modellen laten alleen basisstatistieken zien, zoals meters en snelheid. Als je nieuw bent met roeien, zijn basisstatistieken en een zeer gebruiksvriendelijk dashboard of scherm misschien wel het belangrijkst. Aan de andere kant kan een dashboard met meer diepgaande trackingopties en gegevens beter zijn voor mensen die echt fanitiek zijn. 

 

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
063 - 600 08 00