Wegens vakantie is de levertijd verlengd. Vanwege deze vertraging bieden wij u 11% korting aan op alles met code: JUN11

Sportschool, thuissporten of een personal trainer. Wat is de beste keuze voor jou?

Sportschool, thuissporten of een personal trainer. Wat is de beste keuze voor jou?

Wil jij beginnen met sporten of ben je al lekker bezig, maar toch nog opzoek wat het beste bij jou past, dan is dit het artikel voor jou. Of je nou thuis sport, naar de sportschool gaat of een personal trainer hebt, het zijn alle drie prima keuzes om te werken aan de meest gezonde versie van jou. Toch hebben alle drie voordelen en nadelen. Wat past het best bij jou?!

Sportschool:
Dit is misschien wel de meest gangbare optie. Er heerst in Nederland een idee dat als je fit wilt worden je in de sportschool moet zijn. Deels klopt dit natuurlijk, je kan er zeker sporten, er is veel keuze in apparaten en iedereen kan het. Toch hebben ze ook in de sportschool nog geen poortjes naar een slank en fit lichaam. Je zal hier echt zelf voor moeten sporten en andere gezonde gewoontes aannemen. Het kan heel motiverend werken om naar een sportschool te gaan, je bent immers in een heel sportieve omgeving. Daarnaast train je makkelijk samen met je vrienden of vriendinnen of kom je een fijn sportmaatje tegen in de sportschool. Kijk wanneer je je aanmeld bij een sportschool goed wat bij jou past. Wil je alleen gebruik maken van de apparatuur dan kan je voor een goedkope basic sportschool gaan. Wil jij groepslessen gaan doen, zorg dan dat je sportschool vind die dit aanbied en kijk of het rooster goed bij je past. Wil je meer individuele begeleiding kan je kiezen voor een high end sportschool of misschien toch wel een personal training studio. Hier hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje aan.

Personal trainer:
Hier zijn veel verschillende opties voor. Je kan zoals hierboven genoemd op zoek naar een PT-studio, je kan een personal trainer inhuren in veel sportscholen, je kan kiezen voor personal training aan huis of buiten. Belangrijk is dat een trainer goed bij je past. Een auto koop je immers ook niet zonder proefrit. Zonder klik geeft personal training waarschijnlijk niet het gewenste effect. Een trainer moet jou helpen om op een gezonde manier jouw doelen te behalen. Als je al gestrest wordt van het idee dat je weer naar hem of haar toe moet is dit geen goed begin. Daarnaast is personal trainer in Nederland een vrij beroep. Dit betekend dat er geen vereiste vooropleiding voor is. Hierdoor verschilt de kwaliteit tussen trainers enorm. Je kan hier bij een intake best naar vragen, wat een trainer heeft gedaan om te komen waar hij of zij nu is. Personal training is vrij prijzig, om deze reden is het ook zeker niet altijd nodig om een trainer in te huren. Dit prijskaartje is dan ook niet om een beetje te trainen maar om je gezondheid nu en voor later te verbeteren waardoor je langer, gelukkiger en fitter van het leven kan genieten.

Thuis trainen:
Thuis trainen scheelt een hoop tijd. Je hoeft de deur niet uit om te gaan sporten. Je hoeft niet na te denken hoe je eruit ziet tijdens het trainen en je hoeft nooit te wachten tot het apparaat of materiaal vrij is om de oefeningen te kunnen doen. Online zijn tegenwoordig duizenden verschillende workouts te vinden die goed te volgen zijn thuis en als je een beetje ervaring hebt kan je ook je eigen trainingen samenstellen. Trainen kan natuurlijk zonder materiaal. Dit kan na verloop van tijd wel wat saai worden. Gelukkig bestaan er veel materialen die speciaal voor thuis trainen ontworpen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een suspension trainer, deur pull up bar, verstelbare dumbells, weerstandelastieken en bodypump sets. Ook kan je ervoor kiezen om een kleine thuis gym met een squatrack, barbell, gewichten en bankje te bouwen als je hier de ruimte voor hebt. Of je gaat voor meer crossfit style met een springtouw, slamballen, plyobox en kettlebells. Voor elke training, elke ruimte en elke prijsklasse wat wils dus.

 

 

 

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60