Privacybeleid

Sportbay neemt de bescherming van jouw persoonlijke gegevens zeer serieus. In het algemeen verplichten we ons om niet te verkopen, verhuren, ruilen, in licentie geven of anderszins persoonlijke of financiële informatie over onze klanten door te geven aan derden, behalve wanneer het deel uitmaakt van het verstrekken van een dienst, of wanneer we je uitdrukkelijke toestemming vragen.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst om toestemming vragen om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Sportbay B.V. is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacybeleid leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen.

Door ofwel te registreren als gebruiker van alle diensten die door Sportbay op deze website worden aangeboden en via de website van Sportbay ga je akkoord met dit gebruik van informatie via onze algemene voorwaarden.

Het privacybeleid is voor het laatst aangepast op 21-05-2018.

Gebruik van je persoonlijke gegevens

Wanneer je je inschrijft en gebruik maakt van deze site zal je gevraagd worden om bepaalde informatie te verstrekken, zoals jouw contactgegevens. Wij slaan deze gegevens op en bewaren deze op onze servers. Wij zullen deze gegevens gebruiken om onze overeenkomst met je te vervullen.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Aankoopgeschiedenis
  • Inloggegevens van jouw account

Doeleinden

  • Afhandelen bestelling

Wij gebruiken de gegevens die wij verzamelen wanneer je iets in onze winkels koopt om jouw aankoop te verwerken, het product of dienst aan je te leveren en voor administratieve en andere doeleinden die in dit beleid zijn vastgelegd.

  • Afhandelen betaalverkeer

Om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van jouw betaalgegevens. Wanneer je d.m.v. een overboeking betaalt, worden je gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw bestelling te koppelen. Verder gebruiken we je bankrekeningnummer alleen wanneer je geld van ons terugkrijgt.

Wanneer je met iDeal, creditcard, Bancontact, Giropay of cadeaukaarten betaalt, sturen we je betaal gegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar Pay.nl. Zij voeren deze betalingen uit. Hierbij krijgen we jouw betaalgegevens niet te zien, Pay.nl vertelt ons alleen of je betaling is gelukt. Indien je kiest voor betaling via Paypal of Klarna zul je de betaling voldoen in de betaalomgeving van Paypal of Klarna. Wij zullen in dit geval geen inzage krijgen in jouw betaalgegevens.

  • Communicatie

Om de communicatie omtrent je bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van jouw e-mailadres en telefoonnummer.

Indien er een product uit je niet op voorraad heb je de mogelijkheid om geïnformeerd te worden over wanneer een product weer op voorraad is. Hiervoor laat je op de website jouw e-mailadres achter en geef je direct toestemming aan ons om het e-mailadres te gebruiken. Jouw e-mailadres gebruken we om je te informeren als een product weer leverbaar is.

  • Uitvoering wettelijke plicht

Om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij jouw bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn.

  • Marketing (indien toestemming)

Om je van persoonlijke aanbiedingen te kunnen voorzien, maken wij gebruik van jouw persoonsgegevens/contactgegevens. Deze gegevens worden alleen gebruikt wanneer je hier toestemming voor heeft gegeven.

  • Fraudepreventie

Ten behoeve van fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van jouw IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens.

Verstrekking aan derden

De door jou verstrekte gegevens worden enkel aan derde partijen doorgegeven, indien dit noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten, of aangevraagde diensten. Daarnaast geven wij bijvoorbeeld jouw adresgegevens door aan PostNL en/of GLS om jouw bestelling te kunnen bezorgen, en geven wij jouw gegevens door aan Klarna indien je hebt gekozen voor achteraf betalen.

Om bestellingen volledig/deels te verwerken kunnen (aflever-)adresgegevens worden doorgegeven aan leveranciers van Sportbay B.V. zodat zij jouw (deel van de) order kunnen verwerken en verzenden. 

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien jij hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Persoonlijke gegevens en betaling per factuur

Sportbay heeft Klarna gekozen om alle betalingen per factuur uit te voeren. Klarna (ingeschreven bij de Zweedse Kamer van Koophandel onder nr. 5556737-0431) is één van de Europese marktleiders op het gebied van betalingen per factuur. Klarna staat bovendien bij De Nederlandsche Bank geregistreerd als aanbieder van kredieten. Om de best mogelijke betalingswijzen aan te kunnen bieden, moeten we alle partijen kunnen beschermen tegen alle vormen van fraude. Daaorm is het zeer belangrijk om een kredietcontrole uit te voeren. Personen, die bij Klarna geregistreerd zijn, hebben op schriftelijk verzoek recht op toegang tot hun gegevens. Ook zijn zij gerechtigd om hun gegevens te corrigeren en zich af te melden voor het ontvangen van verdere marketingcommunicatie. Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen door contact op te nemen met Klarna via dataprotectionofficer@klarna.com of 020 - 80 82 852.

Beveiliging

De website bevat fysieke, elektronische en administratieve procedures ter bescherming van de vertrouwelijkheid van uw persoonlijke informatie, met inbegrip van Secure Sockets Layer ("SSL"). Wij gebruiken SSL encryptie om je persoonlijke informatie online te beschermen. Toegang tot jouw persoonlijke informatie is beperkt. Alleen medewerkers die toegang moeten hebben tot jouw persoonlijke gegevens om een bepaalde taak uit te voeren, krijgen toegang tot je persoonlijke gegevens.

Bewaartermijn

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om je bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht).

Respecteren van je privacy

Je kun je op elk moment altijd eenvoudig afmelden via onze e-mails! Bij alle e-mails die verstuurd worden door ons zal duidelijk zijn dat ze van Sportbay komen. Al deze e-mails zullen ook duidelijke instructies bevatten over hoe men zich moet afmelden van onze e-mailservice en mogelijke toekomstige e-mails. Deze instructie zal ofwel een link naar een pagina bevatten of een geldig e-mailadres waarop je moet reageren, met "uitschrijven" als e-mailonderwerp.

Over ons Cookie gebruik

Sportbay B.V. maakt bij het aanbieden van haar diensten gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser worden opgeslagen op je computer. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Onze cookies geven geen informatie met betrekking tot persoonsidentificatie.

Deze website gebruikt cookies voor tal van zaken, inclusief:

- Registratie en bijhouden van je voorkeuren. Dit zijn bijvoorbeeld cookies die gebruikt worden om je nadat je ingelogd bent te kunnen blijven herkennen. Op deze manier hoef je niet bij ieder bezoek opnieuw je wachtwoord in te typen en weten we zeker dat je gerechtigd bent om besloten onderdelen van onze website, zoals jouw persoonlijke klantgegevens, te benaderen. Deze cookies worden daarnaast gebruikt om bijvoorbeeld producten die je via onze webshop in het winkelwagentje heeft geplaatst, te onthouden indien je de website afsluit en op een later moment onze webshop weer bezoekt.

- Analytics. Dit geeft ons de mogelijkheid om na te gaan hoe mensen de site gebruiken en deze zo te verbeteren.

- Reclame-cookies (mogelijk van een derde partij). Als deze site reclame toont, worden cookies mogelijk ingesteld door de adverteerders om na te gaan wie een advertentie of soortgelijke dingen bekeken heeft. Deze cookies worden mogelijk ingesteld door een derde partij, in dat geval heeft deze website niet de mogelijkheid om deze cookies te lezen of te schrijven.

- Andere derde-partij cookies voor zaken als Facebook of Twitter deling. Deze cookies zullen over het algemeen onafhankelijk ingesteld worden door de derde-partij, dus deze website heeft niet de mogelijkheid om toegang tot ze te krijgen.

Uiteraard is het ook mogelijk om cookies te blokkeren. De meeste internetbrowsers kunnen zodanig ingesteld worden, dat cookies niet geaccepteerd worden of dat je op de hoogte wordt gesteld, wanneer je een cookie ontvangt. De wijze waarop je dit kunt doen is afhankelijk van de browser die je gebruikt. Je dient er rekening mee te houden dat bepaalde delen van de SPORTBAY website niet of niet optimaal zullen functioneren wanneer je cookies blokkeert.

Meer weten over cookies?
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen

Inzage en wijzigen van jouw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Je kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen, kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van uw internetbrowser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Vragen of klachten

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens.

E-mail: info@sportbay.nl

Postadres:
Sportbay BV,
Herenweg 64-52,
3602AR Maarssen

Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Relevante informatie

Over ons

Sportbay.nl is een one-stop online sportshop waar je gemakkelijk al je apparatuur voor krachttraining en thuisfitness, kampeerartikelen, sportkleding en sportvoeding shopt. Meer dan 90% van onze producten is altijd op voorraad en wij bezorgen duSportbay.nl is een one-stop online sportshop waar je gemakkelijk al je apparatuur voor krachttraining en thuisfitness, kampeerartikelen, sportkleding en sportvoeding shopt. Meer dan 90% van onze producten is altijd op voorraad en wij bezorgen du...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-17:00
06 36 000 800