Algemene verkoopvoorwaarden

Welkom bij sportbay.nl, dat wordt beheerd door Sportbay, BV. De volgende condities en kennisgevingen (de “Gebruiksvoorwaarden”) zijn van toepassing op de toegang tot en het gebruik van deze Website en de producten en diensten die er worden aangeboden. Indien je de website gebruikt stem je in met en accepteer je zonder voorbehoud alle Gebruiksvoorwaarden. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden en condities aandachtig doorleest en deze pagina regelmatig bezoekt in verband met eventuele aanpassingen.

 

  1. Algemene voorwaarden Sportbay
  2. Aanvullende algemene voorwaarden Sportbay Zakelijk (B2B)
  3. Aanvullende Kortingscode voorwaarden

 

 

1. Algemene voorwaarden Sportbay

Deze Algemene Voorwaarden zijn in werking getreden vanaf october, 2017. 

Naam ondernemer: Sportbay BV
Vestigingsadres: Herenweg 64/60, 3602AR Maarssen
Bezoekadres: Herenweg 64/52, 3602AR Maarssen
Door de week zijn wij dagelijks te bereiken op ons telefoonnummer: +31 (0)34 674 90 60
Elke werkdag van: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00
E-mailadres: info@sportbay.nl
KvK-nummer: 66387906
BTW-identificatienummer: NL856528110B01
 

Artikel 1. Algemeen

1.1 Wij behouden het recht om naar eigen inzicht diensten te weigeren, accounts te beëindigen en/of bestellingen te annuleren, ook in die gevallen dat het klantgedrag naar ons inzien de wet overtreedt of onze organisatie schade berokkent.
1.2 Als voorwaarde voor het gebruik van deze Website stem je er mee in dat je deze website niet zult gebruiken voor onrechtmatige activiteiten of activiteiten die niet in overeenstemming zijn met de Gebruiksvoorwaarden. Je zult niet: strafbare feiten begaan of aanmoedigen; materiaal up- of downloaden (daarbij inbegrepen doch niet gelimiteerd tot computervirussen, corrupte bestanden of vergelijkbare software) dat de operatiesystemen van onze computer of die van anderen beschadigt; onze rechten of die van een ander schenden, daarbij inbegrepen doch niet gelimiteerd tot intellectueel bezit, privacy, of publicatierecht; inbreken in enig aspect van onze diensten; data corrumperen; andere gebruikers overlast bezorgen.
1.3 We zijn niet aansprakelijk voor enig verlies of schade veroorzaakt door een distributed denial-of-service attack, virussen of ander technologisch schadelijk materiaal dat je computer kan infecteren, computerprogramma’s, data of ander eigen materiaal, door jou gebruik van deze Website of door het downloaden van het materiaal op deze Website, of van een website waar naartoe wordt gelinkt.
1.4 Deze Website bevat ook links naar andere websites die niet worden beheerd door SPORTBAY (de “Gelinkte Websites”). SPORTBAY heeft geen controle over de Gelinkte Websites en is niet verantwoordelijk voor deze websites of voor gevallen van verlies of schade die voortkomen uit het gebruik van deze websites. Je gebruik van de Gelinkte Websites valt onder de algemene voorwaarden en gebruiksvoorwaarden van elk van deze websites.

Artikel 2. Orderverwerking
2.1 De acceptatie van alle bestellingen die je op deze website plaatst verloopt volgens deze Gebruiksvoorwaarden. Alle bestellingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en de bevestiging van de prijs.
2.2 Voor het aangaan van een overeenstemming met SPORTBAY geldt een minimumleeftijd van 18 jaar en moet men beschikken over een geldig betaalmiddel dat door ons wordt geaccepteerd. SPORTBAY behoudt het recht om elk verzoek dat door jou wordt gedaan te weigeren. Indien je bestelling wordt geaccepteerd zullen wij je per e-mail informeren en zullen wij je de identiteit van de partij met wie je de overeenstemming aangaat bevestigen.
2.3 De “bevestigingsfase” bepaalt de uiteindelijke details van jou bestelling. Hierop volgend zullen wij je per e-mail een ontvangstbevestiging sturen, inclusief alle details van de producten die je hebt besteld. Let op: deze e-mail geldt niet als orderbevestiging of orderacceptatie.
2.4 De acceptatie van je bestelling en de afronding van het contract tussen jou en ons vindt plaats op het moment van verzenden van de bestelde producten, tenzij wij je op de hoogte hebben gesteld van de weigering van jou bestelling of je de bestelling heeft geannuleerd (zie hiervoor ons Retourbeleid). De bevestiging wordt u per e-mail toegestuurd. Slechts die goederen die worden vermeld in de bevestigingse-mail die werd verstuurd op het moment van verzenden, worden opgenomen in de overeenstemming.
2.5 U kunt te allen tijde de status van uw bestelling controleren door het Mijn account-gedeelte van de Website te bezoeken.

Artikel 3. Levering
3.1 Deze Website bezorgt alleen bij klanten met een adres in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.
3.2 De verzendtijd kan verschillen vanwege de beschikbaarheid van de bestelde producten. Garanties of schattingen van verzendtijden gelden slechts voor verzending naar Nederland en zijn onderhevig aan eventuele vertragingen van de postbezorging of force majeure waarvoor wij geen verantwoordelijk dragen.
3.3 De tarieven voor verzending worden vermeld in de sectie Verzendkosten an levertijd. De orderbevestigingbrief zal een geschatte levertijd vermelden. Houdt u daarbij in gedachten dat hoewel wij ons uiterste best doen om de goederen binnen de gestelde tijd te leveren, vertraging soms onvermijdelijk is door onvoorziene omstandigheden. www.sportbay.nl is onder geen voorwaarde verantwoordelijk voor welke vertraging of fout dan ook in de levering van de producten binnen het geschatte tijdspad.
3.4 Na ontvangst van de bestelling controleert de klant of de juiste goederen zijn geleverd en of deze naar behoren functioneren. Indien een product wordt geleverd in een beschadigd pakket is de klant verplicht dit aan te geven op een pakketbrief, die onmiddellijk aan de bezorgdienst wordt teruggegeven. In het geval van de ontvangst van een beschadigd, kapot of onjuist product is de klant verplicht om SPORTBAY hiervan binnen 7 dagen op de hoogte te stellen door het Retourformulier in te vullen dat onder Mijn account staat.
3.5 Het risico van verlies en schade van producten wordt aan je overgedragen op de datum dat de producten in goede staat bij je worden bezorgd (zonder indicatie van schade op de pakketbrief).
3.6 Een factuur wordt automatisch gegenereerd nadat de orderstatus is veranderd in “verzonden”. Dit factuur kan gevonden en gedownload/geprint worden van je“bestelgeschiedenis” in Mijn account.

Artikel 4. Betaling en prijzen
4.1 Wij accepteren de volgende betaalmiddelen: iDeal, PayPal, bankovermaking, Giropay, creditcard of achteraf betalen via Klarka.
4.2 Alle betalingen (behalve contant bij levering) moeten van tevoren worden voldaan. Wij beginnen met het verwerken van uw order nadat we de volledige betaling van de bestelde producten hebben ontvangen.
4.3 Alle prijzen worden getoond in EUR en zijn inclusief BTW van het relevante actuele tarief, maar exclusief verzendkosten. De verzendkosten vindt u in de sectie Verzendkosten en levertijd.

Artikel 5. Retourneren, annuleren en vervangende producten
5.1 www.sportbay.nl biedt een 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie; zie hiervoor de sectie van het Retourbeleid. De klant betaalt zelf alle hieruit voortkomende verzendkosten. Onze 14-dagen geld-terug-garantie heeft geen invloed op de rechten van de eindgebruiker op grond van toepasselijke nationale of plaatselijke wet- en regelgeving. Bepaalde producten vallen buiten deze garantie; deze informatie staat duidelijk aangegeven in de productomschrijving.
5.2 In het onwaarschijnlijke geval dat je verkeerde of beschadigde goederen ontvangt raadpleegt je onze sectie over het Retourbeleid. Wij zullen ons best doen om de veroorzaakte overlast te compenseren, door het volledige bedrag van terugzending op ons te nemen of een passend vervangend product te vinden.
5.3 Incidenteel kunnen onze leveranciers of fabrikanten door continue productontwikkeling bepaalde specificaties van hun producten veranderen (kleur, ontwerpelementen, etc.) of zijn zij niet in staat ons het bestelde product te leveren. In deze situatie zullen wij je een vervangend product van dezelfde of betere kwaliteit voor dezelfde prijs bieden. Indien je niet tevreden bent met het vervangende product, dan kan je het terugzenden volgens onze Retourbeleid.
5.4 Bij het retourneren van producten moet de klant zich strikt houden aan de volgende condities:
5.4.1 Het te retourneren product moet geregistreerd worden door ons te e-mailen op info@sportbay.nl, waarin u ons het ordernummer, de contactinformatie en de reden van retourneren aangeeft, en eventueel de details van de fout (indien van toepassing). Vervolgens krijgt de consument een Retour autorisatiecode van vijf cijfers, welke duidelijk vermeld moet worden op het te retourneren product.
5.4.2 Het product moet ongebruikt en zonder enige door de klant veroorzaakte schade;
5.4.3 Het product dient, indien redelijkerwijs mogelijk, teruggestuurd worden in de originele verpakking. Het product moet over alle veiligheid -en beveilingslagen, en originele commerciële notities en instructies beschikken.
5.4.4 Alle bijbehorende accessoires, onderdelen en gereedschappen moeten samen met het product worden geretourneerd.
5.4.5 Het te retourneren product moet vergezeld zijn met de volgende documenten: een factuur (in de meeste gevallen dient dit ook als een garantiebewijs) en een garantiebewijs (indien dit apart gegeven is). De gegeven Retour autorisatiecode moet duidelijk op alle documenten vermeld worden.
5.5 De volgende producten en diensten mogen niet geretourneerd worden:
5.5.1 Producten waarvan u de verzegeling heeft verbroken, zoals cd’s, dvd’s en dergelijke;
5.5.2 Maatwerk of producten met een duidelijk persoonlijk karakter zoals medicijnen of een maatpak;
5.5.3 Tijdsgebonden producten, zoals tijdschriften, kranten en concertkaartjes;
5.5.4 Producten die snel bederven of verouderen;
5.5.5 Diensten waarbij je zelf toestemming heeft gegeven om alvast met de uitvoering van de dienst te beginnen.
5.6 Wij zullen de volledige waarde van de aan ons geretourneerde goederen restitueren, voor de prijs waarvoor je ze hebt gekocht (indien de betaling van tevoren werd voldaan). Wij zullen het geld binnen vier dagen na ontvangst en inspectie van de geretourneerde producten op uw bankrekening overmaken.

Artikel 6. Garantievoorwaarden
6.1 SPORTBAY is niet de fabrikant of volmachtgever van de producten die worden verkocht op de Website. Wij bieden slechts assistentie bij garantieclaims voor de verkochte producten als dienst aan klanten van sportbay.nl.
6.2 Tenzij anders vermeld, alle producten die verkocht worden op de website zijn niet geschikt voor commercieël gebruik en zijn bedoeld voor thuis gebruik.
6.2 De duur van de garantie verschilt per product en wordt vermeld in het garantiebewijs van dat product.
6.3 De garantie dekt alleen fouten voortkomende uit defecten aan materiaal of constructie die tijdens normaal gebruik ontstaan. De garantie dekt geen fouten die voortkomen uit ongelukken, brand, overstromingen, verkeerd gebruik, misbruik, verwaarlozing, verkeerde toepassingen, alteraties, foutieve installatie, modificaties, diensten verricht door iemand anders dan de fabrikant, of schade die toe is te kennen aan force majeure. De garantie dekt geen transportkosten van verzending naar de fabrikant of transportschade.
6.4 Voor het gemak van onze klanten biedt SPORTBAY assistentie bij garantieclaims. Als geautoriseerde retailer kan de garantieassistentie van SPORTBAY het proces significant sneller en goedkoper doen verlopen dan in geval van direct contact met de fabrikant.
6.5 Bij een geval dat onder de garantie valt nemen wij contact op met de klantenservice van www.sportbay.nl. Wij zullen binnen één werkdag contact met je opnemen en een passende oplossing bieden.
6.6 Je factuur geldt meestal tevens als garantiebewijs, tenzij een apart garantiedocument is bijgesloten bij het product. Je kunt een kopie van uw factuur afdrukken door naar uw orders te gaan onder Mijn Account.
6.7 Naast deze bepalingen houdt www.sportbay.nl zich ook aan de nationale en Europese consumentenwetten.

Artikel 7. Informatiegebruik en openbaarmaking
7.1 www.sportbay.nl respecteert en beschermt de privacy en persoonlijke informatie van de bezoekers van onze Website en van onze klanten. Wij verkopen, verhuren, verhandelen, of leveren op welke wijze dan ook geen persoonlijke of financiële informatie over onze klanten aan derden, tenzij het onderdeel is van onze dienstverlening (verzending, creditcardchecks) of wanneer wij daarvoor jou nadrukkelijke toestemming hebben.
7.2 Indien je de Website direct of via een andere site raadpleegt ga je akkoord met de manier van aanpak zoals beschreven in dit Privacybeleid en staat je garant voor de juistheid van de door jou opgegeven informatie. Enkel jij bent verantwoordelijk voor het beschermen van de veiligheid en geheimhouding van het wachtwoord dat voor het gebruik van de Website is toegekend aan uw e-mail. Je zult uw login-gegevens aan niemand anders bekendmaken. Je zult ons onmiddellijk op de hoogte stellen van ongeautoriseerd gebruik van jou wachtwoord of identificatie en van iedere andere inbreuk of dreigende inbreuk op de veiligheid van de Website.
7.3 De Website maakt gebruik van fysieke, elektronische en administratieve procedures om de geheimhouding van jou persoonlijke informatie te waarborgen, met inbegrip van de Secure Sockets Layer (“SSL”) voor alle financiële transacties via de site. Wij gebruiken SSL-codering om uw persoonlijke informatie online te beschermen. De toegang tot je persoonlijke informatie is beperkt. Alleen medewerkers die toegang tot jou persoonlijke informatie nodig hebben om een bepaalde taak uit te voeren wordt toestemming verleend om je persoonlijke informatie te raadplegen.
7.4 Wij zijn bevoegd je informatie te delen met derden indien wij geloven dat dit noodzakelijk is om te voldoen aan de wet of om onze rechten, bezit of veiligheid of die van iemand anders te waarborgen. Dit geldt ook voor het uitwisselen van informatie met derden in geval van bescherming tegen fraude en om betaalrisico’s te verminderen.
7.5 Wij bewaren je creditcardgegevens niet; wij verbinden je slechts door met financiële organisaties aan wie je je creditcardgegevens geeft met als doel de betaling van uw order te voldoen. Meer over de veiligheid van uw betaling vindt je in de sectie Garantie Veilig Winkelen.
7.6 Deze Website maakt gebruik van “cookies” om uw ervaring met online shopping persoonlijker te maken. Een cookie is een tekstdocument dat op uw harde schijf wordt geplaatst door een webpage-server. Cookies kunnen niet worden gebruikt om programma’s te starten of virussen aan te brengen op uw computer. Elk cookie wordt uniek aan je toegewezen en kunnen slechts worden gelezen door een webserver binnen het domein dat het cookie aan je heeft toegewezen. Door gebruik te maken van de Website ga je ermee akkoord dat wij deze cookies op je apparatuur plaatsen.
7.7 Op je verzoek zullen wij je persoonlijke informatie corrigeren of updaten, en /of je account opzeggen om toekomstige aankopen met dat account te voorkomen. Je kunt deze verzoeken doen in de sectie Mijn Account.
7.8 Indien je geregistreerd bent bij www.sportbay.nl zullen wij je zo nu en dan een update geven over onze nieuwste producten, het laatste nieuws en speciale aanbiedingen via e-mail, post of telefoon. Alle gebruikers hebben de mogelijkheid om het ontvangen van onze reclameberichten uit te zetten. Dit verzoek kan je doen in de sectie Mijn Account.

Artikel 8. Intellectueel eigendomsrecht
8.1 Je zult geen content, informatie of ander materiaal dat onderhevig is aan copyrights, patenten, trademarks, service marks, handelsgeheimen of andere bezittelijke rechten van anderen op of van deze Website kopiëren, distribueren of op andere wijze publiceren op of via deze Website.
8.2 Je erkent en accepteert het feit dat het materiaal en de content van deze Website slechts voor uw persoonlijke, non-commerciële gebruik voor je beschikbaar wordt gesteld en dat u dit materiaal en deze content slechts voor het gebruik van deze website mag downloaden. Ook erken je dat enig ander gebruik van het materiaal en de content op deze Website strikt verboden is en je stemt ermee in dit materiaal en deze content niet te kopiëren, reproduceren, over te brengen, publiceren, tentoon te stellen, distribueren, commercieel uit te buiten of werk te creëren dat is afgeleid van deze materialen en content, of een ander te helpen of in staat stellen dit te doen.

Artikel 9. Typografische fouten
9.1 Indien een product wordt vermeld met een onjuiste prijs of met onjuiste informatie door een typografische fout of een fout in de prijs of de productinformatie die wij ontvingen van onze leveranciers, hebben wij het recht om bestellingen van het product dat onder een verkeerde prijs staat vermeld te weigeren of te annuleren. We hebben het recht om zulke orders te weigeren of te annuleren, om het even of de order nu wel of niet is bevestigd en/of betaald. Indien je al voor je bestelling heeft betaald en de order wordt geannuleerd, dan zullen wij onmiddellijk een vergoeding van het bedrag aan je terugbetalen.

Artikel 10. Toepasselijk recht, klachten en geschillen
10.1 Op de Overeenkomst en nadere, daaruit voortvloeiende overeenkomsten is Nederlands recht van toepassing.
10.2 Indien en voor zover er sprake is van een klacht neemt Klant contact op met Sportbay BV, welk contact schriftelijk en elektronisch kan. De contactgegevens welke daarvoor kunnen worden gebruikt staan bovenaan onderhavige Algemene Voorwaarden vermeld. Sportbay BV zal uiterlijk binnen 30 (dertig) dagen reageren op een klacht als hiervoor bedoeld.
10.3 Klant kan het geschil – indien en voorzover Partijen er gezamenlijk niet uitkomen - voorleggen aan een daartoe bevoegde rechter te Utrecht, daaronder mede begrepen de Voorzieningenrechter van deze arrondissementsrechtbank, recht doende in kort geding.
 

Artikel 11. Diverse bepalingen
11.1 We hebben onze producten bijna geheel geselecteerd op basis van persoonlijk gebruik. Indien je van plan bent om deze producten voor zakelijke doeleinden te gebruiken sluiten wij (voor zover dit binnen de wet mogelijk is) die garanties en condities uit die gerelateerd zijn aan fitheid voor een bepaald doeleinde. Lees alstublieft de instructies van het product aandachtig door en zorg voor een goed aansluitende verzekeringspolis.
11.2 SPORTBAY is onder geen voorwaarde verantwoordelijk voor vertraging of verzaking van het leveren van producten of het leveren van welke dienst dan ook zoals gespecificeerd in deze Gebruiksvoorwaarden indien dit geheel of gedeeltelijk, direct of indirect, wordt veroorzaakt door omstandigheden die redelijkerwijs buiten onze controle liggen (hierna te noemen “force majeure”). In deze Gebruiksvoorwaarden verwijst de term force majeure naar omstandigheden buiten het bereik van de controle van verkoper, waardoor er redelijkerwijs niet verlangd kan worden dat de overeenkomst wordt nageleefd, zoals (maar niet gelimiteerd tot) oorlog, oorlogsdreiging, stakingen, brand, extreme weersomstandigheden of overheidsmaatregelen.
11.3 www.sportbay.nl kan links naar andere websites bevatten die eigendom zijn van en worden beheerd door derden. Je erkent dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het beheer hiervan of de content die op of via deze websites te vinden is.
11.4 Indien enig onderdeel van deze Gebruiksvoorwaarden in zijn geheel of gedeeltelijk als ongeldig of onuitvoerbaar wordt bestempeld door een gezaghebbende autoriteit, heeft dit geen invloed op de geldigheid of uitvoerbaarheid van de andere onderdelen van deze Gebruiksvoorwaarden.

 

Hieronder zijn de algemene voorwaarden van Sportbay te downloaden.

 Download algemene voorwaarden Sportbay.

 

 

2. Aanvullende algemene voorwaarden Sportbay Zakelijk (B2B)

 

Hieronder zijn de algemene voorwaarden van Sportbay Zakelijk te downloaden.

 Download algemene voorwaarden Sportbay Zakelijk.

 

 

3. Aanvullende Kortingscode voorwaarden

Deze voorwaarden gelden voor het gebruik van kortingscodes die je worden aangeboden door Sportbay B.V. (sportbay.nl) hierna te noemen “Sportbay”. Door gebruik te maken van onze kortingscodes ga je akkoord met deze voorwaarden.

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op digitale en gedrukte kortingscodes die worden aangeboden door sportbay.nl.
2. De aard, duur en vervaldatum van een aanbieding en overige specifieke gebruiksvoorwaarden vind je in de uiting waarin de kortingscode is opgenomen. Iedere kortingscode is gedurende een bepaalde periode geldig, na deze periode kan de kortingscode niet meer worden gebruikt.
3. Kortingscodes uitgegeven door sportbay.nl kun je gebruiken voor aankopen bij sportbay.nl (Sportbay B.V.). De kortingscodes zijn niet geldig voor artikelen die via www.sportbay.nl worden aangeboden door derden.
4. Je kunt kortingscodes niet gebruiken voor openstaande bestellingen.
5. Kortingscodes uitgegeven door sportbay.nl kunnen niet gebruikt worden voor de aankoop van Nederlandstalige boeken, medicijnen, babyvoeding 0-6 maanden en cadeaubonnen van sportbay.nl. Kortingscodes uitgegeven door sportbay.nl kunnen tevens niet gebruikt worden voor de aankoop van producten die worden verzonden buiten Nederland en België.
6. Tenzij anders staat vermeld, geldt voor iedere kortingscode dat deze per persoon en per e-mailadres slechts eenmaal kan worden gebruikt.
7. Als een kortingscode gebruikt wordt voor artikelen waarvan de (totale) prijs onder de waarde van de kortingscode ligt, vervalt de overige waarde van de kortingscode.
8. Aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.
9. Indien je de producten retourneert waarmee je de kortingscode hebt gebruikt dan komt de korting te vervallen.
10. Je kunt kortingscodes niet ruilen voor geld. Je kunt met een kortingscode geen korting krijgen op andere producten dan de producten waarvoor de betreffende kortingscode-actie geldt en die nader zijn omschreven in de uitingen waarin de kortingscode is opgenomen.
11. Kortingscodes worden eenmalig verstrekt. In geval van diefstal of verlies vindt geen vergoeding plaats. Onder verlies valt ook het (per ongeluk) wissen van e-mails.
12. Het is niet toegestaan kortingscodes te wijzigen of te vervalsen met inbegrip van hacking, verspreiding van virussen, spamming of doorsturen (forwarden).
13. Je kunt kortingscodes niet gebruiken voor commerciële doeleinden en/of andere doeleinden dan waarvoor ze zijn uitgegeven.
14. Iedere (poging tot) fraude of andere niet-toegestane handeling wordt geregistreerd en leidt ertoe dat het gebruik van kortingscodes wordt ontzegd.
15. Per bestelling kun je een onbeperkt bedrag aan cadeaubonnen of een combinatie van maximaal 1 kortingscode en een onbeperkt bedrag aan cadeaubonnen inwisselen.
16. De kortingscode is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.

Heb je vragen of opmerkingen over het gebruik van kortingscodes of problemen bij het invoeren, neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Hieronder zijn de aanvullende Kortingscode voorwaarden te downloaden.

 Download aanvullende Kortingscode voorwaarden.

 

 

Relevante informatie

Over ons

Sportbay.nl is een one-stop online sportshop waar je gemakkelijk al je apparatuur voor krachttraining en thuisfitness, kampeerartikelen, sportkleding en sportvoeding shopt. Meer dan 90% van onze producten is altijd op voorraad.

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
063 - 600 08 00