De ultieme koopgids voor dumbbells

De ultieme koopgids voor dumbbells

Reinier Bouterse
Sportbay trainer

 

 


Dumbbells
zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is groot, er zijn talloze dumbbells te koop. De halters worden vaak verdeeld is 3 categorieën; vaste dumbbells, verstelbare dumbbells en studio dumbbells.

Hieronder hebben we een koopgids gemaakt om het koop proces te vereenvoudigen. Of je nu dumbbells wil kopen voor je huisgymnastiek of voor een commerciële faciliteit, er is voor iedereen een ideale dumbbell!

Vaste rubberen dumbbells
Vaste rubberen dumbbells voldoen het best aan de behoeften van iemand die op zoek is naar een slijtvaste, robuuste halter voor een commerciële sportschool. De rubberen dumbbells zijn bestand tegen dagelijks gebruik en kunnen wel tegen een stootje. Ze zouden ook een geweldige aanvulling zijn op een thuisgym, omdat de kwaliteit uitzonderlijk is.

Eén van de belangrijkste voordelen van een rubberen halter is dat het rubber een beschermende buiten laag biedt. De laag beschermt zowel de halter, de opslagstandaard en de vloer tegen krassen en deuken. Rubberen halters hebben meestal aantrekkelijkere, kleurrijke ontwerpen en een duidelijkere nummering van gewichtsaanduidingen.

Vaste PU halters
Vaste urethaan halters zijn een andere zeer populaire, premium optie voor commercieel gebruik. Hoewel urethaan/PU met het blote oog geen groot verschil toont vergeleken met rubberen halters, zijn er tal van prestatievoordelen die een iets hoger prijskaartje vereisen.

De PU dumbbells zijn sterker dan rubber. Het is veel moeilijker om ze te beschadigen, dit komt omdat de buiten laag veel harder is. De laag is bestemd tegen krassen, deuken en vlekken. Een ander groot voordeel is dat PU dumbbells geen strepen achterlaten. Een ander voordeel van PU boven rubber is dat het minder stinkt. Rubberen dumbbells hebben vaak een chemische geur.

Hex Dumbbells
Hexagon Dumbbells zijn vernoemd naar hun unieke vorm. Dankzij de vorm rollen de dumbbells niet snel weg. Dit is een groot voordeel als je overschakelt tussen gewichten of oefeningen en je ze vaak oppakt en neerlegt. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor op de vloer gebaseerde circuits, zoals dumbbell push-ups.

De Hex Dumbbell is meestal goedkoper dan een standaard rubber of PU dumbbell. Hierdoor is het een uitstekende budgetoptie. Daarnaast zorgen de facetten ervoor dat ze eenvoudig kunnen worden opgeslagen als je toevallig een rek mist.

Vaste chromen dumbbells
Chromen metalen dumbbells zijn in het verleden populair geweest en zijn vaak een goedkoper alternatief voor moderne rubber of PU dumbbells. Gietijzeren gewichten worden vaak aangetroffen in oudere en klassieke sportscholen. De dumbbells zijn erg stevig alleen is het risico op deuken en krassen erg groot.

De chromen dumbbells zijn allemaal gemaakt van gehard metaal en anti-chip chroom, maar ze zijn niet zo robuust als dumbbells bedekt met rubber of PU. Dat gezegd te hebben, voor thuis sportscholen en kleine professionele ruimtes is het een prachtige dumbbell. Het is niet een dumbbell die lang mooi blijft en is daardoor niet ideaal voor in een grootte sportschool.

Verstelbare dumbbells
Verstelbare dumbbells zijn geweldig voor als je verschillende gewichten in 1 wilt hebben. De technologie achter dit type dumbbells is snel aan het ontwikkelen en is steeds populairder aan het worden.

Naast Select-Techbieden verschillende merken zoals Bowflex vergelijkbare verstelbare halteroplossingen, maar met verschillende vormen, maten en ontwerpen. Bowflex-dumbbells werken meer als een traditionele dumbbells. Met de verstelbare dumbbells kan je met een schuif het gewicht aanpassen.

Het lastige van verstelbare dumbbells is dat ze omvangrijk zijn vanwege de manier waarop het gewicht word gesegmenteerd. De verstelbare halters zijn geweldig voor thuisgebruik en zijn van uitzonderlijke waarde in vergelijking met het kopen van een volledige halter set.

Dumbbells met losse schrijven
Een andere populaire halteroplossing voor thuisgebruikers is een halterset, bestaande uit een kleine staaf met platen die aan beide uiteinden worden bevestigd. Dit is een zeer kosteneffectieve optie voor als je opzoek bent naar een reeks gewichten.

De sets worden vaak geleverd met spinlock collars. De collars zijn handig en eenvoudig, je kan het gewicht makkelijk veranderen. De sets zijn vaak van met zand gevuld plastic of staal, hierdoor beschadigen ze snel. De dumbbells zijn bedoeld voor thuis gebruik.

Studio-halters
Veel populaire studiolessen maken gebruik van lichte oefeningen als onderdeel van de training. De studio halters zijn goedkoop om in grote hoeveelheden te kopen,

Studio-dumbbells zijn volledig gecoat; wat betekent dat de hele halter (inclusief het handvat) bedekt is met een laag gestructureerd rubber of neopreen om het product te beschermen tegen regelmatig gebruik. De volledige coating maakt de dumbbells gemakkelijker vast te pakken, vooral tijdens zware cardio groepslessen. Studio-dumbbells hebben een anti-roll-vorm, om ervoor te zorgen dat ze niet wegrollen en een gevaar vormen. Studio-dumbbells worden meestal per twee verkocht en zijn een prima thuis-halter als je op zoek bent naar een zeer laag gewicht.

Relevante informatie

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60