Vanwege de enorme drukte bij de bezorgservices kan de levering van uw bestelling 1 - 2 dagen langer duren dan gebruikelijk.

Kieswijzer: Een deurrekstok kopen, waar moet ik op letten?

Kieswijzer: Een deurrekstok kopen, waar moet ik op letten?

Om thuis spieren te kweken, kun je gebruik maken van een deur optrekstang. Een deurrekstok is een stang die je tussen en/of boven de deurpost vast kunt maken. Het is een goedkoop alternatief voor de gewone optrekstang. Met een deurrekstok kun je verschillende oefeningen doen. De oefeningen zijn voornamelijk bedoeld om je rug-, arm en buikspieren te trainen. De vijf bekendste oefeningen met een deurrekstok zijn: pull-ups, parallel grip pull ups, chin ups, hanging knee raises en hanging leg raises.

De verschillende soorten deurrekstokken

Er zijn eigenlijk maar drie verschillende deurrekstokken te koop. Alle drie de soorten vind je terug op Sportbay.nl. Houd er allereerst rekening mee dat het soort deurpost voor jou bepaalt welke deurrekstok het beste bij je past.

  • Het klem-type deur optrekstang: Dit is een stang die je met een schroefsysteem in de lengte is te veranderen. Doordat deze optrekstang in de lengte uit is te schroeven, klemt deze tussen de deurpost.
  • Hang type deurrekstok: Dit is een optrekstok die je aan de bovenkant van de deurpost hangt. Deze kunnen vaak ook gebruikt worden op de grond, bijvoorbeeld bij het opdrukken.
  • Het schroef-type: een rekstok die je met schroeven vastschroeft in de deurpost.


De verschillende optrekstangen hebben alle zo zijn voor- en nadelen. Hieronder zijn de voor en nadelen per type beschreven.

Klem optrekstang

Zoals eerder besproken is de klem optrekstang, een stang die je uit kunt schroeven en zo tussen de deurposten klemt. De klem optrekstang bestaat vaak uit twee buizen waarvan die uit elkaar te schroeven zijn. Aan de uiteindes zit een rubberen laag die er voor zorgt dat de optrekstang niet van de afglijd. Omdat je de optrekstang alleen uit elkaar moet schroeven, is dit de optrekstang met een erg lage belastbaarheid. Deze stang heeft dus de grootste kans om los te komen. Wanneer je voor de klem optrekstang kiest, dan moet je licht zijn en de oefeningen voorzichtig uitvoeren. Doordat de opsteekstok niet heel solide is, is hij nog moeilijk verkrijgbaar.

Hang type deur pull-up bar

Dit type optrekstang is toch echt mijn favoriet. De deur optrekstang hang je met een balkje op aan één kant van de deurpost. Aan de andere kan van de deurpost leun het fram tegen de deurpost. De optrekstang klemt zich dus met een hefboomwerking vast. Bij de meeste types heeft de optrekstang meerdere grepen, zo kun je je grip smal, breedt en in het midden vast houden. Je hoeft de deurrekstok niet vast te schroeven, echter kan het wel zijn dat de optrekstang drukplekken achterlaat.

Schroef deur optrekstang

De schroef optrekstang maak je met meerdere schroeven stevig past in de deurpost. Zo schroef je de houders vast in de deurpost en vervolgens verstel je de deurrekstok op de breedte van de deurposten. Hierdoor komt de deurstok in de houder te liggen. De schroef deur optrekstang is de stevigste optrekstang die er verkrijgbaar is. De maximale belastbaarheid is hoog en je kunt je oefeningen iets minder gecontroleerd uitvoeren. Een nadeel van de schroef optrekstang is dat deze alleen te gebruiken is bij houten deurposten.

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60