Alleen deze weekend: 10% EXTRA KASSA KORTING OP ALLES. GEBRUIK KORTINGSCODE: FLASH10

Koopgids: Tips bij het kiezen van een suspension trainer

Als je spieren wilt opbouwen, je flexibiliteit, balans en stabiliteit wilt vergroten en zelfs een goede cardiotraining wilt krijgen, dan is een suspension trainer een geweldige alles-in-één tool waarmee je je fit traint. Het kost maar een paar sessies per week om geweldige resultaten te krijgen met een suspension trainer. Natuurlijk wil je een suspension trainer kopen die bij je past, dus we gaan je helpen de beste suspension trainer te vinden!

Wat is een suspension trainer?

Suspension training is eigenlijk ontwikkeld in het Amerikaanse leger, met name door de Navy Seals, en wordt nu in veel Amerikaanse militaire afdelingen gebruikt als onderdeel van de kerntraining. Een suspension trainer bestaat uit een karabijnhaak, of haak en lus, die is bevestigd aan een ankerpunt zoals een plafondhaak, deur, boom of een ander mogelijk ankerpunt.
 
Er zijn ophangriemen van verschillende lengtes, waarvan de meeste kunnen worden aangepast, met handvatten aan het einde van elke riem. Suspension-training wordt geclassificeerd als een lichaamsgewichttraining omdat je je eigen lichaamsgewicht gebruikt, terwijl je aan de banden hangt. De suspension trainers kunnen worden gebruikt voor mobiliteits-, balans- en krachttraining. Dit is een tool waarmee je meer dan 300 verschillende oefeningen kunt doen. Voor de duidelijkheid: 

Waar je op moet letten bij het kopen van een suspension trainer

Eerlijk gezegd kunnen suspension trainers een beetje prijzig zijn, maar ze zijn de prijs zeker waard omdat je met deze trainingstool al je spieren kunt trainen. Dat gezegd hebbende, voordat je geld uit gaat geven raden we je aan om de onderstaande punten door te nemen. 
 
Ankerpunten
Sommige suspension trainers hebben één ankerpunt en sommige hebben twee ankerpunten nodig. Degene met één ankerpunt zijn gemakkelijker in te stellen en bieden je veel trainingsopties. Suspension trainers met twee ankerpunten hebben twee plaatsen nodig om aan te verankeren, maar ze bieden je wel enkele verschillen in trainingsopties van een model met één ankerpunt. Zorg er in elk geval voor dat je altijd een stevig ankerpunt hebt om de karabijnhaak of haken en lussen aan te bevestigen. Sommige van de duurdere suspension trainers worden geleverd met verlengstukken, zodat je ze kunt verankeren op hoge, moeilijk bereikbare of te grote ankerpunten. Ze worden ook vaak geleverd met deurankers en ook met algemene ankers.
 
Handgrepen
De handvatten van de suspension trainer zijn een ander belangrijk ding om op te letten. Dit kan vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur zijn. Sommige mensen houden van gladde houten handvatten, sommige houden van rubberen handvatten en sommigen houden van plastic handvatten met wat textuur om ze vast te houden. Het belangrijkste dat je moet onthouden, is dat je altijd de handvatten zult gebruiken, dus ze moeten comfortabel voor je zijn. Wat betekent dat ze ergonomisch zijn ontworpen. Enkele suspension trainers beschikken ook over enkelbandjes. De enkelbandjes zijn eigenlijk wel een must-have, met de enkelbandjes kun je nog veel meer oefeningen doen. 
 
Straps
De banden op de suspension trainer moeten verstelbaar zijn, dit zodat je ze kunt afstellen afhankelijk van hoe hoog of ver weg het ankerpunt is. De riemen moeten ook in lengte verstelbaar zijn, zodat je deze kunt gebruiken, ongeacht of je 1 of 2 meter lang bent. De banden moeten ook gemaakt zijn van iets dat sterk is, zoals stevig nylon en idealiter zijn voorzien van verstevigingspunten op de plaatsen met hoge slijtage.
 
Extra's
Veel suspension trainers worden geleverd met enkele extra's, zoals uitgebreide workout-dvd's, instructiemateriaal, workout posters en draagtassen. Als je je suspension trainer op dagelijkse basis serieus wilt gebruiken, dan moet je zeker overwegen om er een aan te schaffen die wordt geleverd met enkele of al deze extra's.
 
Op zoek naar een suspension trainer? Zie dan het aanbod op Sportbay.nl

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60