ONTVANG 5% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING - SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.

Stinkende fitness handschoenen, zo maak je ze schoon

Stinkende fitness handschoenen, zo maak je ze schoon

Fitnesshandschoenen zijn geweldig voor een goede grip en de bescherming van je handen. Het voorkomt verwondingen en eelt en zorgt voor een betere grip. Veel mensen vinden de fitnesshandschoenen niet stoer en of prettig. Echter bieden de traininghandschoenen zeker wel een aantal pluspunten bij zware work-outs of bij het trainen met zware gewichten. Vooral als je gouw last hebt van zweethanden zijn de fitnesshandschoenen een groot voordeel. Door het gebruik van fitnesshandschoenen kun je veel meer uit je training halen. Je hoeft niet bang te zijn dat je je grip op de barbell verliest of dat je een zwaar gewicht op je tenen laat vallen, om maar enkele vervelende voorbeelden te noemen.

Tijdens het trainen vangen de handschoenen veel zweet en vuil op. Dat de handschoenen zweet opvangen is best handig, maar ze gaan er wel erg van stinken. Ongeacht het materiaal: leer, nep leer of stof, ze zullen ongelooflijk gaan stinken als je ze vaak gebruikt of per ongeluk in je tas laat zitten. Je fitnesshandschoenen regelmatig schoonmaken houden ze niet alleen schoon en geurvrij, maar zorgt er ook dat de handschoenen langer mee gaan. Als het gaat om het schoonhouden van de fitnesshandschoenen is het belangrijk om de handschoenen te laten drogen na gebruik. Droog ze op een natuurlijke manier, dus niet in de droger of op de verwarming. Wanneer je de handschoenen in je tas laat, geef je de bacteriën de kans om te gaan groeien en bloeien. Hier onder zie je een 3 stappenplan om je fitnesshandschoenen schoon te maken.

1. Vul de gootsteen met water en zeep
Vul je gootsteen met warm water en voeg wat groene zeep toe. Een druppeltje Dreft is genoeg om het water genoeg schuim te geven. Dompel de handschoenen onder. Masseer elke handschoen zachtjes, zorg ervoor dat het water overal komt. Gebruik bij het wassen alleen je handen. Met een spons maak je handschoenen vaak ruw.

2. Keer de handschoenen binnenstebuiten
Voordat je de handschoenen binnenstebuiten keert is het handig om de fitnesshandschoenen af te spoelen. Herhaal vervolgens dezelfde routine die je bij de buitenkant hebt gedaan. Als de fitnesshandschoenen na het masseren nog steeds stinken, dan zou ik ze een uurtje in het schuimende water laten weken. Spoel ze vervolgens goed uit om het sop eruit te krijgen.

3. Drogen
Laat de fitnesshandschoenen vervolgens natuurlijk drogen. Gebruik NIET de droger, zon of de verwarming om je handschoenen droog te krijgen. De zon, droger of verwarming droogt de handschoenen uit waardoor ze krimpen en/of ruw en hard worden. Probeer de handschoenen op een droge plek, zo luchtig mogelijk, op te hangen. Zo behoud je de vorm zo goed als mogelijk.

De fitnesshandschoenen zijn na het wassen vaak verstijfd. Schrik niet! Na één of twee trainingen voelen de handschoenen weer soepel.

Voorkomen is beter dan genezen!
Nu je handschoenen weer helemaal schoon zijn, is het de kunst om ze schoon te houden. Hier zijn een paar basispunten die je wellicht wil overwegen om je handschoenen schoon te houden.

  • Stop je fitnesshandschoenen nooit in een tas. Probeer ze zoveel mogelijk buiten de sporttas te houden. De sporttas is namelijk een broeikas voor bacteriën en dus vieze luchtjes.
  • Leg ze na gebruik voor een ventilator zodat ze fris opdrogen.
  • Laat ze luchten met gebruik van kranten.

Relevante informatie

De ultieme koopgids voor dumbbells

De ultieme koopgids voor dumbbells

Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is ...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-17:00
06 36 000 800