Met deze producten heb je een complete thuis gym

Met deze producten heb je een complete thuis gym

 Welke fitnessfreak droomt er nou niet van? Een prachtige eigen home gym. Een complete thuis gym ontwerpen en ook nog eens inrichten, is ontzettend moeilijk. Daarnaast heb je ook altijd nog rekening te houden met een budget. Het bouwen van een fitnessruimte hoeft absoluut niet duur te zijn. Vele verspillen veel geld aan cardio apparaten en kracht apparaten die alleen te gebruiken zijn voor één spiergroep. Ik kan je alvast verklappen, met een kleine ruimte en een mooi budget kun je met de onderstaande producten al een gehele gym inrichten.

Krachtstation
Bij een thuisgym kan krachttraining natuurlijk niet ontbreken. Om in één keer een complete gym in huis te hebben, is een homegym ook wel een krachtstation genoemd toch wel echt de beste optie. Er zijn veel verschillende soorten krachtstations beschikbaar. De ene optie is nog beter dan de andere. Het is goed om naar de verschillen tussen de krachtstations te kijken, zo maak je een goede overwogen keuze. Allereerst zal het opvallen dat de krachtstations verschillen in prijs. Dit kan zijn door de kwaliteit maar ook door de training opties. Zo kun je met veel krachttrainers je borst, rug, benen armen en schouders trainen.

Dumbbells
Een dumbbell set is echt ideaal voor het trainen van alle spiergroepen. Trainen met de losse gewichten is stukke effectiever dan trainen met de vaste machines. Met dumbbells moet je de gewichten in balans houden. Het constant balanceren zorgt voor extra spierspanning. Er zijn veel verschillende soorten dumbbells te koop. Zo kun je kiezen uit verstelbare dumbbells, vaste dumbbells en hexagon dumbbells. Wanneer je beperkte ruimte hebt, dan raden we je de verstelbare dumbbells aan. Heb je een grotere ruimte? Dan kun je ook kiezen voor een grote prachtige dumbbell set.


Halterstang
Naast dumbbells zijn halterstangen iets wat je in elke thuisgym terugvindt. Er zijn veel verschillende soorten halterstangen te koop. Zo zijn er olympische halterstangen met een diameter van 50 mm en een lengte van 220 cm. Maar er zijn ook korte halterstangen met bijvoorbeeld een diameter van 30 mm. Wanneer je een halterstang uitkiest, dan moet je wel rekening houden met de grootte van je trainingsruimte. Als je te weinig ruimte hebt dan kun je ook kiezen voor een halterstang van 180 cm. Houd er wel rekening mee dat deze halterstangen 15 kg wegen, 5 kg minder dan de conventionele halterstang. Kijk ook naar de maximale belastbaarheid deze kan verschillen van 200 tot som wel 400 kg.


Squat rack of power cage
Met een squat rack of power cage kun je tientallen oefeningen doen. Als de ruimte dit toelaat, kun je het beste voor een power cage kiezen, echter is een goed en verstelbaar squat rack ook uitstekend! Met een power cage of squat rack kun je alle compound oefeningen doen. Zo kun je squaten, bench pressen en deadliften. Daarnaast kun je natuurlijk ook oefeningen doen zoals een shoulder press. Voor bankdrukken en de shoulder press heb je wel een halterbankje nodig. Kijk bij de squat racks en power cages altijd naar de spotters. Het is belangrijk dat de spotters in hoogte zijn te verstellen, zo kun je ook alleen veilig trainen. Let ook op de maximale belastbaarheid van het rack. De maximale belastbaarheid is soms lager dan de halterstang die je gebruikt. Een iets duurder rack is veel stabieler en degelijker dan een goedkopere variant en dat traint een stuk fijner én veiliger.

Halterbankje
Zodra je dumbbells, een halterstang en/of een rack koopt, dan is de combinatie met een halterbank een goede keuze. Er zijn verschillende soorten halterbankjes te koop, zo zijn er vaste en verstelbare bankjes. Met een verstelbaar halterbankje kun je veel meer oefeningen doen dan met een vaste bank. Een goed verstelbaar halterbankje dient goed stabiel te zijn en de rugleuning moet in meerdere standen verstelbaar zijn. Zo kun je ook incline bench pressen en shoulder pressen.

 

 

Relevante informatie

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60