ALLEEN T/M ZONDAG! 5 % extra kassakorting op alles met de code: GET5%. Gebruik de kortingscode bij het afrekenen

Hoe krijg je grotere kuiten: 5 tips

Hoe krijg je grotere kuiten: 5 tips

Het lijkt een genetische loterij. Sommige mensen worden geboren met grote, welgevormde kuiten, terwijl anderen een groot deel van hun leven moeten leven met takachtige onderbenen. Het is frustrerend voor velen dat de kuiten een van de spieren zijn die het meest bestand zijn tegen groei. Denk er eens over na, elke keer dat je een stap zet, worden je kuitspieren geactiveerd, omdat ze de hele dag bezig zijn met het ondersteunen van je lichaamsgewicht. Als gevolg hiervan moet je de kuiten extreem hard trainen om ze voldoende te activeren om een ​​toename in grootte te zien. Normale training zal je niet veel goed doen als het gaat om het krijgen van grotere kuiten. Probeer de zes onderstaande tips toe te passen om kuitspieren te krijgen die er wel goed uitzien in een korte broek. 

 
Gebruik natuurlijk niet alle tips tegelijk - je wilt je kuiten nu toch niet overtrainen? Probeer 1 of 2 tips uit de lijst te kiezen en verander ze om de week.
 
1. Voor je naar bed gaat
Pobeer elke avond, voordat je naar bed gaat, een set van 100 langzame staande calves raises uit te voeren, en zorg ervoor dat je hard je kuit aanspant. Je hebt geen gewichten nodig, gebruik gewoon je lichaamsgewicht. Je kuiten zijn goed uitgerust om dagelijks de klappen op te vangen, je moet ze dus dagelijks uitdagen om je kuiten nog meer uit te dagen.
 
2. Train op blote voeten
Arnold Schwarzenegger trainde zijn kuiten graag op blote voeten. Op deze manier kun je het bewegingsbereik vergroten voor elke beweging van je kuit, waardoor je de kuit veel harder en hoger kunt aanspannen
 
3. Loop op je tenen
Heb je je ooit afgevraagd waarom balletdansers zulke goede kuiten hebben? Het is omdat ze altijd op hun tenen staan. We gaan je niet vertellen om een ​​paar keer per week ballet te doen, maar probeer wel om vaker op je tenen te lopen in plaats van op platte voeten. 
 
4. Heb twee kuitdagen
Voeg twee kuit trainingen per week toe aan je training routine. Doe een van hen met zware gewichten met sets van 4-6 herhalingen en een training met veel lichtere gewichten met sets van 25-50 herhalingen. Dit zal helpen om spiervezels aan te pakken die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt geraakt. Dit vergroot de kans op spiergroei!
 
5. Dagelijkse training
Probeer gedurende een eerste periode van 2-4 weken uw kuiten elke dag te trainen voordat u weer naar uw normale trainingsprogramma gaat. Gebruik 4-6 sets in elke training en gebruik elke dag een andere oefening voor het richten op de kuit.
 
6. Maak een volledige beweging en focus! 
Waar het vaak mis gaat bij het trainen van je kuiten, dan is dit vrijwel altijd de uitvoering. Veel mensen trainen de kuiten heel snel. Train je kuiten gefocust! Controleer je beweging, stretch je kuit goed wanneer je naar beneden gaat en span de kuit hard aan wanneer je weer helemaal naar boven gaat. 
 

De 3 beste kuit oefeningen

Oefening 1: standing calf raise
De standing calf raise is de beste oefening voor je kuiten. Met deze oefening train je voornamelijk de fastrocnemius en de seleus. Zorg dat je tijdens de oefening je kuit goed rekt en strekt! 

Uitvoering: 
 • Sta rechtop en laat de kunnens op je schouder rusten
 • Zet vervolgens het voorste deel van je voeten op de steun
 • Strek de kuit door je voeten langzaam naar beneden te zakken
 • Gebruik je kuiten om helemaal omhoog te komen, strek je voeten zo ver mogelijk naar boven. 
Gebruik alleen je kuitspieren en niet je bovenbeenspieren! 
 
Oefening 2: Seated calf raise
Met deze oefening train je vooral soleus en in mindere mate de gastrocnemius. Zijn functie is het strekken van de kuit spier.
 
Uitvoering:
 • Ga zitten op het apparaat en laat het kussen op het onderste deel van je bovenbenen rusten.
 • Leg je voeten op de verhoging en zoek de volledige rek op door je enkels naar de grond te laten zakken.
 • Strek je voeten door je kuitspieren aan te spannen.
 • Let op dat je een volledige beweging maakt. Oftewel: een volledige strekking en samentrekking van de spier.
 
Oefening 3: Calf raises met een leg press 
Deze oefening is erg vergelijkbaar met de standing calf raise. Let er tijdens deze oefening op dat je de knieën niet te ver buigt!
 
Uitvoering:
 • Plaats het voorste deel van je voet op de leg press. 
 • Strek de kuit spieren helemaal uit
 • Kom vervolgens weer langzaam terug naar de beginpositie en duw het gewichts zo ver mogelijk naar boven met je voeten. 
 

 

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60