ONTVANG 5% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING - SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.

Ga toch roeien!

Ga toch roeien!

Reinier Bouterse
Sportbay trainer

 

 


De roeimachine! Je ziet hem vast wel eens staan in de sportschool. En toch is de kans heel groot dat je er zelden of zelfs nooit gebruik van maakt. Ook als je kijkt naar cardio apparatuur voor thuis, gaat de voorkeur sneller uit naar loopbanden of crosstrainers. De roeitrainers staat dan wel misschien niet in het rijtje van je favoriete cardio apparaten, maar dat betekend niet dat hij minder effectief is. Met het roeien train je niet alleen de conditie maar ook de spieren in je rug, armen, benen en de core.

Veel mensen sporten om vet te verbranden en hun algehele conditie te verbeteren. Laat roeien hier nou net een uitstekende oefening voor zijn!

Krachttraining voor sterkere spieren
De roeitrainer kennen we natuurlijk vooral als een machine om aan je spierkracht en conditie te werken. In de juiste houding train je bijna het hele lichaam. Bij het roeien train je deze spieren :

 • Benen : Eén van de meest gebruikte spieren zijn de beenspieren. De benen hebben een belangrijke functie bij het afzetten en strekken. Zowel de spieren in de voorkant als de achterkant worden gebruikt.
 • Rug : Tijdens de oefening trek je de stang naar je toe waardoor er spanning op de rug komt te staan. Bij het teruggaan rek je de spieren weer uit. Hierdoor is je rug tijdens de gehele oefening aangespannen.
 • Buik : De buikspieren aan de voorkant en zijkant houden je bovenlichaam bij het roeien rechtop en in balans. Hierbij werken de buikspieren goed samen met de onderrug. Daarnaast is het erg belangrijk dat je de buik aanspant terwijl je de stang naar je toe haalt.
 • Schouders : Tijdens het roeien zijn je schouders een meewerkende spiergroep. Je traint ze tijdens het naar je toe halen van het handvat en terwijl je het handvat van het lichaam af beweegt.
 • Armen : Tijdens de hele beweging houd je de armen onder spanning. Je maakt voornamelijk gebruik van de biceps.

Uithoudingsvermogen
Terwijl je alle spieren traint, werk je ondertussen ook aan je uithoudingsvermogen. Roeien is behoorlijk intensief. Het kost je namelijk relatief veel energie om snelheid op te bouwen. Doordat alle spieren gebruikt worden, schiet je hardslag snel omhoog.

Dankzij de voordelen van de roeitrainer neemt ook de gezondheid van je hart toe. Een beter uithoudingsvermogen zorgt ervoor dat je hart intense momenten veel beter aan kan, waardoor je daar diverse voordelen van geniet.

Een half uurtje per dag
Ben je van plan om gewicht te verliezen? Dat is de roeimachine een echte gewichtskiller. Door een half uur per dag te roeien verbrand je rond de 370 calorieën. Pas daarnaast je voeding aan en de kilo’s vliegen er af.

Naast sterkere spieren en een betere conditie verbrand je ook nog eens een hoop vet. Door al deze voordelen wordt de roeimachine ook wel gezien als een allround training machine.

Techniek bij het roeien
Oke, ik hoop dat ik je nu een beetje overtuigd heb om te gaan roeien! Dus laten we meteen beginnen met de juiste techniek. Helaas worden er veel fouten gemaakt bij het roeien, waardoor het een stuk minder effectief is. Veelgemaakte fouten zijn het inzakken, voorover buigen en het te ver achterover hangen tijdens de herhalingen. Het is belangrijk om je rug rechtop te houden. Hieronder zie je de belangrijkste houdingstips die je moet onthouden tijdens het roeien.

 1. Plaats je voeten op het plateau en zorg ervoor dat je je voeten goed vast maakt.
 2. Strek je armen helemaal uit. Leun je bovenlichaam lichtjes naar voren terwijl je de rug zo recht mogelijk houdt.
 3. Pak het handvat vast met 2 handen en trek deze naar je toe.
 4. Houd je rug recht bij het naar je toe trekken van het handvat. Strek vervolgens je armen en duw je benen van je af.
 5. Trek daarna het handvat tot aan je borst en ga gecontroleerd terug naar de beginhouding. Tijdens het terug gaan buig je de knieën.
 6. Dit herhaal je gedurende het programma.
   

Opzoek naar een roeitrainer? Bekijk dan ons ruime assortiment aan roeitrainers. 

 

Relevante informatie

De ultieme koopgids voor dumbbells

De ultieme koopgids voor dumbbells

Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is ...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-17:00
06 36 000 800