Fitness handschoenen schoonmaken, zo doe je dat!

Als je met zware gewichten traint, dan is het trainen met fitness handschoenen erg fijn. Fitness handschoenen voorkomen niet alleen eeltvorming en blaren. Het zorgt er voor dat je een betere grip hebt en dat je minder last van je handen hebt. Daarnaast geeft het je polsen extra ondersteuning en het voorkomt glibberige handen. 

Doordat de handschoenen vocht opvangen, gaan de handschoenen op de lange duur erg stinken. Helaas is het meer dan waarschijnlijk dat ze kort na je sessie in je sporttas terechtkomen - een donkere, vochtige omgeving die perfect is voor bacteriën en dus nare luchtjes. Het is een goed idee om je training handschoenen zo nu en dan te wassen - hierdoor houdt je de fitness handschoenen langer in goede staat.

Hieronder zie je precies hoe je je fitness handschoenen kunt schoonmaken. 

Was ze in de gootsteen

Een van de eerste stappen is om ze in de gootsteen te laten weken. Vul je wasbak in de met warm water en voeg er wat natuurlijke zeep aan toe. Zorg ervoor dat het water warm genoeg is om er comfortabel met je handen in te kunnen, niet te warm dus. Er moet net genoeg zeep zijn om het water schuimig te maken.

Dompel je trainingshandschoenen onder in het schuimende warme water. Masseer elke handschoen en zorg ervoor dat je water in en rond alle delen van elke handschoen krijgt. Haal het water door de handschoen vingers naar binnen en schrob al het vuil dat zich erop heeft verzameld weg.

Binnenstebuiten

Als je voldoende tijd hebt besteed aan het schoonmaken van de handschoenen in de gootsteen, is het tijd om de handschoenen binnenstebuiten te keren. Deze stap maakt het schoonmaken van de binnenkant een stuk eenvoudiger. Nadat je ze binnenstebuiten hebt gekeerd, volg je dezelfde routine als bij het schoonmaken van de buitenkant.

Je handschoenen kunnen blijven ruiken, zelfs als je er van binnenuit tegenaan gaat. Het is het beste om ze na het schoonmaken ongeveer een uur in het water te laten weken voordat je ze opnieuw schrobt. Als je tevreden bent met de grondige schoonmaak aan beide kanten, spoel dan elk paar trainingshandschoenen met schoon water. Zorg ervoor dat je het goed afspoelt en geen residu achterlaat.

Drogen

Nadat je je handschoenen zowel van binnen als van buiten hebt gewassen en daarna hebt afgespoeld met schoon water, dan hang je de handschoenen op. Doe de handschoenen niet in de droger! Het is altijd het beste om ze in de lucht te laten drogen, zodat ze niet beschadigd raken door overtollige hitte - dit is ook de reden waarom je ervoor moet zorgen dat het reinigingswater niet te heet is. Hang de handschoenen ook niet in de zon, door ze in de zon te hangen drogen de handschoenen uit. 

Wasmachine

Persoonlijk raad ik je af om de handschoenen in de wasmachine te wassen. Heb je geen tijd om de handschoenen met de handen te wassen en wil je de handschoenen in de wasmachine doen? Dan doe je dit op eigen risico! Zodra je de fitness handschoenen in de wasmachine doet, gooi ze dan bij een partij kleding. Zorg ervoor dat de machine een zachte instelling heeft en maak bind de klittenband van je training handschoenen stevig vast, zodat ze niet aan andere kleding in de wasmachine vast gaan zitten.

Als ze eenmaal in de wasmachine zijn gegaan, laat ze dan in de open lucht drogen. Bewaar ze niet in de zon, omdat blootstelling aan de zon de handschoenvezels kan beschadigen. Drogen in de lucht helpt de natuurlijke vorm van je trainingshandschoenen te behouden.

 

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60