5 tips voor het schoonmaken van je bokshandschoenen

5 tips voor het schoonmaken van je bokshandschoenen

Reinier Bouterse
Sportbay trainer

 

 

 
Bokshandschoenen zijn geweldig voor het beschermen van de handen van een vechter en het gezicht van de tegenstander. Het voorkomt oppervlakkige verwondingen tijdens een gevecht, hierdoor worden ze veel gebruikt. De handschoenen kunnen erg gaan stinken door bacteriën en zweet. Je handschoenen regelmatig schoonmaken houden ze niet alleen schoon en geurvrij, maar zorgt er ook voor dat de handschoenen langer mee gaan. Als het gaat om het schoonhouden van bokshandschoenen is het belangrijk om de handschoenen te laten drogen na gebruik. Anders zullen de bacteriën in de handschoenen groeien en bloeien. Hieronder zie je 5 tips die jou kunnen helpen met het schoonmaken en houden van je bokshandschoenen.

1. Weken in zoutwater
Een veilige manier om alle bacteriën in je handschoenen te doden, is ze 's nachts in een zoutoplossing (zoals zoutwater) te laten weken. De oplossing zal alle bacteriën in de handschoenen doen breken en oplossen. Deze methode is niet goed voor elke handschoen, sommige materialen (zoals echt leer) reageren niet goed op zoutwater. Kijk hier goed naar!

2. De vulmethode
Veel boksers luchtige hun handschoenen, dit doen ze vaak met glove dogs die speciaal zijn aangepast om bacteriële groei te voorkomen en de levensduur van bokshandschoenen te verhogen. De glove dogs zijn 2 katoenen zakjes gevuld met houtsnippers die vocht langzaam opzuigen. Je kan ook een paar sokken gebruiken en deze opvullen met houtsnippers. Bijna alles kan gebruikt worden gebruikt als improvisatie. Sommige boksers raden aan om de handschoenen met kranten te vullen, terwijl anderen het aanbevelen om een droge zeepbalk te gebruiken. 

3. Het vriesvak
Een zeer populaire manier om luchtjes en bacteriën in handschoenen te voorkomen is om ze een paar dagen in de vriezer te leggen. Hierdoor worden de meeste bacteriën in de handschoenen effectief gedood. Het kan zijn dat wanneer je de handschoenen uit de vriezer haalt ze onder het ijs zitten, zorg er dan voor dat ze goed drogen voordat je ze weer gaat gebruiken. Let op : leg je handschoenen niet in de zon, het kan gebeuren dat de zon de handschoenen uitdrogen.

4. Antibacteriële spray
Elke antibacteriële spuit kan voorkomen dat bacteriën in de handschoenen erger worden. Een eenvoudige spray zoals Febreze, schoenenspray Scholl of een beetje Dettol zijn voldoende om de meeste bacteriën te doden. De methode werkt 100%, alleen moet je de handschoenen wel frequent schoonmaken. Onthoud dat antibacteriële sprays verschillen per merk, kijk dus goed of het werkt op de stof van de handschoen.

5. Probeer het te voorkomen
De bovenstaande methoden geven je de mogelijkheid om de levensduur van de handschoenen te verhogen en ervoor te zorgen dat ze fris en schoon zijn. Hier zijn een paar basispunten die je wellicht wilt overwegen in je schoonmaak routine.

  • Stop je handschoenen nooit in een tas. Bind ze vast aan de buitenkant van je tas.
  • Leg ze na gebruik voor een ventilator
  • Laat ze luchten met behulp van een glove dogs of kranten
  • Maak de buitenkant na gebruik altijd schoon met een vochtig doekje

 

Relevante informatie

De ultieme koopgids voor dumbbells

De ultieme koopgids voor dumbbells

Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is ...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-13:00
06 36 000 800