5 tips om je goede voornemens vol te houden

5 tips om je goede voornemens vol te houden

Het jaar 2019 is aangebroken! Het nieuwe jaar is voor veel mensen een reden om goede voornemens te stellen. Veel voorkomende voornemens zijn: meer sporten, gezonder eten en afvallen. Helaas worden de goede voornemens vaak niet behaald. Hoe komt dat nou eigenlijk? En wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je jouw goede voornemens dit jaar wel haalt? In dit artikel geef ik je aan aantal tips om de goede voornemens met betrekking tot fitter worden en een betere gezondheid te behalen. Deze 5 tips voor het halen van je goede fitness voornemens kunnen jou goed van pas komen!

Tip 1: Stel realistische goede voornemens
Best logisch, zal je misschien wel denken. Maar toch is dit het punt waar veel mensen al de fout ingaan. Vaak willen mensen zeer snel veel resultaten. Het is goed om ambitieus te zijn, maar stel wel een realistisch doel. Begin met kleine stappen en werk met tussendoelen. Met tussendoelen kom je sneller bij je einddoel. Wanneer je een te realistisch of een onrealistisch doel stelt kom je vaak bedrogen uit en raak je snel gedemotiveerd. Behaal je niet snel resultaten? Dat heeft dit vaak als resultaat dat je helemaal opgeeft. Terwijl het behalen van kleinere doelen een succeservaring geeft. De succeservaringen zorgen voor een extra motivatie boost.

Tip 2: Hou je goede voornemen voor jezelf
Als je een voornemen maakt voor het nieuwe jaar, vertel het dan vooraf vooral niet aan anderen. Uit onderzoek blijkt dat dit er namelijk voor zorgt dat het minder waarschijnlijk wordt dat het gaat lukken. Waarom, zal je je wel afvragen. Door je goede voornemen te delen met anderen, oogst je een hoop sociale erkenning. Je krijgt dan vaak de reactie: Goed zeg!, zonder dat je het resultaat hebt behaald. Je neemt daarmee dus alvast een voorschot op de resultaten die je nog moet behalen. Hierdoor haak je al snel af. Neem nou als voorbeeld dat je tien kilo wil afvallen. Wanneer je vijf kilo bent afgevallen en je dit met iedereen deelt krijg je veel felicitaties. Deze felicitaties geven je het gevoel dat je het doel al gehaald hebt waardoor je sneller stopt.

Tip 3: Eis niet teveel tegelijk
Goede voornemens volhouden wordt er moeilijk wanneer je veel van jezelf vraagt op hetzelfde moment. Als je een lijst hebt met tien goede voornemens, dan is het lastig om ze allemaal tegelijk vol te houden. Heb je als doel om af te vallen maar heb je nog nooit gesport of nog nooit gedieet? Begin dan eerst met gedisciplineerd trainen. Heb je het gedisciplineerd trainen onder de knie? Begin dan met een eetschema. Als je dat een maand hebt volgehouden, kun je aan de slag gaan met het volgende voornemen. Zo lijkt het niet één grote onmogelijke opgave en blijf je telkens gemotiveerd.

Tip 4: Maak een plan en een planning
Goede voornemens volhouden is niet gemakkelijk. Bij goede voornemens moet je namelijk je gedrag veranderen. Als je een bepaald doel voor ogen hebt moet je weten wat je eraan gaat doen. Als je bijvoorbeeld 10 kilo wilt afvallen in een jaar is het wel belangrijk dat je rond juni, juli ongeveer vijf kilo kwijt bent. De helft van het jaar is voorbij, dus wil je ook ongeveer de helft van je doel bereikt hebben. Wat helpt bij het volhouden is het maken van een plan met kleine subdoelen en een planning wanneer je wat gaat doen.

Tip 5: Geef niet op bij een kleine fout
Veel mensen geven als snel op wanneer ze een fout hebben gemaakt. Als jij besloten hebt om minder te snoepen en dan op een dag een zak snoep opeet betekent dit niet dat jouw goede voornemens helemaal niets meer waard zijn. Iedereen kan een keer een terugval hebben, het is slecht een hobbel in de weg naar succes. Fouten maken is natuurlijk en hoort bij het leerproces.

Relevante informatie

De ultieme koopgids voor dumbbells

De ultieme koopgids voor dumbbells

Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is Dumbbells zijn ongetwijfeld één van de populairste fitnessapparaten ooit gemaakt. Ze zijn één van de basisinstrumenten van de krachttraining en vormen regelmatig onderdeel van miljoenen workouts over de hele wereld. Het aanbod van dumbbells is ...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60