Kieswijzer: Essentiële massageproducten voor mensen die sporten

Kieswijzer: Essentiële massageproducten voor mensen die sporten

Als sporter is het maar al te belangrijk dat je je lichaam goed onderhoud. Of je nou een wielrenner, krachtsporter of hardloper bent, het is belangrijk om tools te gebruiken voor zelfmassage. Misschien zul je je afvragen wat het nut er nou eigenlijk van is, maar we raden je aan om er wel gebruik van te maken. Tijdens het sporten worden je spieren namelijk zwaar belast, dit kan leiden tot een vaste rug, spierknopen en een slechter herstel. Door gebruik te maken van massage tools kun je pijn verhelpen en voorkomen en uiteidelijk meer resultaten behalen.  

Nu we je verteld hebben hoe belangrijk het is om massage tools te gebruiken, helpen we je graag bij het kiezen van de juiste tool. Er zijn veel verschillende soorten massage producten, elk met zijn eigen functies. 
 
Foamroller
De foamroller zie je steeds meer. De foamroller kan gebruikt worden voor zelfmassage, bij de warming-up, cool-down en spierknopen. Het voornaamste doel is het herstellen en verwijderen van triggerpoints. Foam rollen is een vorm van self-myofascial release. Het is een soort van sportmassage voor de spieren dat tegenwoordig door vele atleten gebruikt wordt. Hiermee kunnen bepaalde oefeningen beter uitgevoerd worden omdat de range of motion verbeterd wordt, dit leidt tot spieren van een betere kwaliteit. De foamroller wordt voornamelijk gebruikt voor je rug en nek.
 
Er zijn veel verschillende soorten foamrollers te koop. Zo verschillen de foamrollers in hardheid. Afhankelijk van het doel waarvoor je de foamroller wilt gebruiken, kun je de hardheid bepalen. Hoe zachter het foam, hoe comfortabeler het foamrollen. Een harde foamroller is directer en daarom ook gevoeliger. Ben je een beginnende foamroller? Kies dan een zachte foamroller. Voor de rug kun je het beste gebruik van een harde foamroller.
 
Massage gun
Een massage gun is een elektrisch apparaat die snelle stoten geeft en je een menselijke massage geeft. Het apparaat is populair onder particulier en professioneel gebruik. De massage gun geeft vibratietherapie. De kop gaat snel op en neer waardoor je spieren een vibrerend effect krijgen. Door de vibratie krijg je een betere bloedcirculatie en zo voert het afvalstoffen weg. Daarnaast bevordert het je spierherstel en voorkom je blessures. De massage gun is echt ‘’dé’’ tool voor een complete massage. De massage guns zijn op alle spieren te gebruiken. 
 
Massage stick
Een massage stick is een stick die aan beide uiteinden een handvat heeft en op het midden is voorzien van wieltjes. Met de massage stick rol je over je spieren heen en wordt vaak gebruikt voor de benen en schouders. De massage stick is ideaal om te gebruiken zowel voor als na het sporten. De massagestick zorgt voor een betere doorbloeding en laat je spieren ontspannen. De massage stick is ideaal voor sporters die veel hun benen trainen, omdat de stick perfect op ieder deel van het been kan worden ingezet. 
 
Massagebal
De massagebal is klein en daarom goed te gebruiken voor kleinere spieren en knopen. De massagebal is vaak hard en wordt daarom gebruikt voor diepe spierknopen in de rug. Er zijn verschillende massage ballen verkrijgbaar, in verschillende groottes en hardheden. Er zijn ook noppenballen verkrijgbaar, de ballen met noppen zorgen voor extra doorbloeding. De noppenballen zijn vooral goed voor de warming-up. 
 
Voetroller
Met de voetroller houd je je voeten in topconditie. Als je regelmatig traint of als je de hele dag op de been bent, is een voetroller een uitstekende manier om de spieren in je voeten te strekken, hun flexibiliteit te vergroten en pijn, beklemming en spanning te verminderen.
 

Relevante informatie

Kieswijzer: Essentiële massageproducten voor mensen die sporten

Kieswijzer: Essentiële massageproducten voor mensen die sporten

Als sporter is het maar al te belangrijk dat je je lichaam goed onderhoud. Of je nou een wielrenner, krachtsporter of hardloper bent, dan is het belangrijk om tools te gebruiken voor zelfmassage. Misschien zul je je afvragen wat het nut er nou eAls sporter is het maar al te belangrijk dat je je lichaam goed onderhoud. Of je nou een wielrenner, krachtsporter of hardloper bent, dan is het belangrijk om tools te gebruiken voor zelfmassage. Misschien zul je je afvragen wat het nut er nou e...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60