7 tips om echt fit te blijven tijdens het thuiswerken!

7 tips om echt fit te blijven tijdens het thuiswerken!

Thuiswerken lijkt door Corona wel een blijvertje. Hierdoor ben je ineens vrijwel elke dag thuis. Je eigen en vertrouwde werkplek op kantoor is nu vervangen door een keukentafel, bureautje of soms wel de bank. Nu wordt er vaak gesproken over effectief thuiswerken, maar vergeet niet te denken aan je fitheid en gezondheid. Waar je op kantoor nog wat loopt en gezond eet, wordt dit thuis nog wel eens vergeten. Voordat je het weet heb je last van je nek of rug en zit je aan de ongezonde hap. Om je te helpen zie je hieronder 10 tips waarmee je mentaal en fysiek gezond blijft tijdens het thuiswerken.

Fitness apps
Fitness apps houden je echt fit! Fitness apps zijn er om je in vorm te houden en om je te pushen om gezond te eten. Fitness apps zullen je helpen om een stuk gezonder te worden. Zo kun je met een fitness app je cholesterol en bloeddruk verlagen en je te pushen om in beweging te komen. Er zijn duizenden fitness apps beschikbaar, echter zijn ze niet allemaal even goed. Wanneer je veel thuis werkt, dan raad ik je de volgende apps aan. Allereerst de 7 Minute Workout app. Zoals de naam al weggeeft, kost de workout je maar 7 minuten. De training is dus zeer geschikt voor je pauze of snel tussendoor. Maak er een routine van, net zoals het rondje die je elke dag met je collega´s zou lopen.

Naast de 7 minute workout app, zijn er ook vele andere apps die je kunt gebruiken. Om je op weg te helpen raden we je aan om de 10 beste fitness apps te bekijken. Hierin staan er ook enkele apps die je zullen helpen met het gezonder eten.

Lopen
Thuiswerken en veel werken leidt steeds meer tot inactiviteit. Door de omstandigheden loop en fiets je nou eenmaal veel minder dan gebruikelijk. Hierdoor ligt het te lang doorwerken achter je beeldscherm en te veel zitten op de loer. Voldoende beweging levert zoveel positieve effecten op. Je wordt gezonder en voel je beter en je conditie zal vooruit gaan. Daarnaast is het lekker om er even tussenuit te gaan en een frisse neus te halen. Je zult je daarna minder gestrest voelen met als resultaat dat je het werkplezier verhoogt. Niet geheel onbelangrijk: door dagelijks even na de lunch te lopen, verminder je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht.

Staand werken
Misschien heb je het wel vaker gehoord maar zitten is echt het nieuwe roken. Probeer dus ook eens staand te werken. Doe bijvoorbeeld al je telefoongesprekken staand, of probeer elk uur 10 minuten staand te werken. Staand werken helpt jij bij het beter verbranden van je calorieën, is goed voor je houding en bevordert een goede bloedsomloop.

Een zitbal
De zitbal, ook wel een gymbal of yoga bal genoemd is een opblaasbare bal die steeds vaker wordt gebruikt als een bureaustoel. Thuis of op het werk. De zitbal verminderd rugklachten. De bal zorgt ervoor dat je een goede houding moet aannemen. Je kan nauwelijks onderuitgezakt op de bal zitten. Je wordt daardoor constant gestimuleerd om een juiste houding met een rechte rug aan te nemen. Dit is ideaal als je vaak onderuitgezakt achter je computer zit. Daarnaast zorgt het ook voor dikkere buik spieren en verbrand je tussendoor meer calorieën.

Foam rollen
Door de foam roller te gebruiken, rol je als het ware je afvalstoffen uit je spierknopen. Tijdens het rollen creëer je namelijk een grote druk op de spierknoop en de spieren er omheen. Dit zorgt ervoor dat je spieren los komen en je uiteindelijk een betere zithouding aan kunt nemen. Zelf vind ik foam rollen een perfecte methode om na een lange tijd zitten even de spieren los te maken.

Eet gezond
Gezond eten klinkt misschien logisch, echter zien we dat mensen tijdens het thuiswerken een stuk ongezonder eten dan op kantoor. Tijdens het thuiswerken is het belangrijk om gezond en gevarieerd eet. Gezond eten geeft je ook een gezonder gevoel. Wanneer je goed en gezond eet, dan voel je jezelf ook een stuk gezonder. Probeer tijdens het thuiswerken niet ongezond te snacken. Eet stevige gezonde maaltijden en drink veel water.

Sport buiten je werkuren
Sporten is goed om mentaal fit te blijven en het verbeterd je weerstand. Je kunt in de sportschool trainen, maar ook prima thuis met bijvoorbeeld dumbbells of weerstandsbanden. Maar ook hardlopen of fietsen is ontzettend goed. Je voelt je zo niet alleen fitter, maar het is ook zeer goede afleiding en de beste vervanger voor nog meer zitten.

Relevante informatie

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Crosstrainer kopen? Dit is waar je op moet letten.

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zakeBen je op zoek naar een crosstrainer? Of denk je er aan om een crosstrainer te kopen? Dan zijn er gigantisch veel zaken waar je rekening mee kunt houden. Een crosstrainer uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk op meerdere zake...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60