Fit blijven op vakantie, dat doe je met deze artikelen

Fit blijven op vakantie, dat doe je met deze artikelen

Hoe zorg je er nou voor om fit te blijven op vakantie? Tja, dat is een vraag die vaak wordt gesteld maar eigenlijk helemaal niet lastig is om te beantwoorden. Toch is het voor velen lastig om daadwerkelijk fit te blijven. Wees niet bang! Met een paar simpele tips zorgen we ervoor dat jij in shape blijft. 

Kracht en spier verlies

Vele van ons zijn al snel bang voor kracht en spier verlies. Echter zijn deze zorgen meer dan onnodig. Zodra je compleet stopt met trainen, verlies je pas na 3 tot 4 weken spierkracht en spiermassa. Na 2 tot 3 maanden verlies je pas echt kracht en spiermassa. Je conditie verlies je bij rust sneller dan spiermassa of spierkracht. Dit bouw je sneller op als spiermassa en spierkracht, maar valt ook sneller weg. 

Wil je lekker blijven trainen en fit blijven tijdens je vakantie? Bekijk dan hieronder welke attributen je hierbij kunnen helpen. 

Suspension trainers

Reizen met een heel veel gewicht is voor veel mensen toch net iets te onhandig. Daarom zie je ook steeds meer sporters suspension trainers mee nemen op reis. Zelf ben ik ook zeker van plan om de suspension trainer mee te nemen deze vakantie. Suspension trainers zijn heel eenvoudig, je hangt ze om een boom, balk of achter een deur en je kunt een volledige training doen. Weet je niet goed hoe een suspension trainer werkt en wil je weten welke oefeningen je kunt doen? Dan zijn er een hoop video’s op Youtube die je hier graag bij helpen. Op zoek naar een goede suspension trainer? Bekijk dan de suspension trainer van Sportbay. 

Resistance bands

De resistance band, ook wel een fitness elastiek genoemd is een veelzijdig fitness accessoire. Vele hebben wel eens gehoord van een fitness elastiek, of hebben er wel eens een oefening mee gedaan. Toch wordt de resistance band vaak onderschat. Je kunt met een resistance band namelijk makkelijk een full-body workout doen. Met de resistance bands kun je oefeningen verzwaren of verlichten. Het grootste voordeel van de banden is dat ze draagbaar, opvouwbaar en licht zijn. Ze nemen dus weinig ruimte in, in koffer of backpack. 

Mini bands

De mini bands zijn ideaal op reis, ze zijn klein en zorgen voor een constante spanning op de spier. Daarnaast zorgt het trainen met mini bands voor extra coördinatie en flexibiliteit. Je kunt de mini bands gebruiken om zwaarder of juist lichter te trainen. De mini bands zijn er in verschillende weerstanden. 

Ab wheel

De Ab wheel ook wel ab roller genoemd is eenvoudig uitziend fitness apparaat: namelijk een wiel dat draait rond een as, die aan beide zijden van het wiel uitsteekt als twee handvatten. Echter is het trainen met een ab wheel best wel zwaar! Met een ab wheel houd je je buikspieren strak tijdens de vakantie. De ab wheels zijn makkelijk uit elkaar te halen en te vervoeren. Bij Sportbay vind je een ruim aanbod aan verschillende soorten Ab wheels.

Gewichtsvest

Een gewichtsvest is in feite een vest die verzwaard is met gewicht. Een gewichtsvest is ideaal als je je oefeningen zwaarder wilt maken. Het is gemaakt van een zwaar materiaal, of heeft meerdere zakken waarin je gewichtjes kunt plaatsen, zoals zakken met zand, of metalen platen. Naarmate je sterker wordt, kun je steeds meer gewicht toe voegen. Een gewichtsvest is een perfect trainingsattribuut voor als je met de auto op vakantie gaat. 

 

Relevante informatie

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Kieswijzer: Een squat rek of power rack kopen

Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me Er zijn maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk een squat rack (ook wel power rack genoemd) is bij het bouwen van je home gym. Dit zou gemakkelijk je belangrijkste, maar meest voordelige aankoop kunnen zijn die je ooit zal doen me...

Lees meer

Klantenservice

Maandag t/m vrijdag, 09:00-16:00
034 - 674 90 60